Volledig scherm
PREMIUM
© Annabel Jeuring

Voormalig whizzkid promoveert cum laude aan Universiteit Twente en, o ja: hij is doof

ENSCHEDE - Hij promoveerde cum laude aan de Universiteit Twente. Een knappe prestatie. Zijn aangeboren gehoorbeperking zat hem nooit in de weg. Vincent Groenhuis: "Ik wilde altijd al uitvinder worden. Dat lukt inmiddels aardig."

Een whizzkid? Ja, zo mag je hem wel noemen, vindt Vincent Groenhuis zelf ook. Programmeren deed hij al op de basisschool. "Dat leerde ik van mijn vader. Hij was wiskundeleraar", vertelt de nu 36-jarige Enschedeër. "Bij montesorrischool Het Zeggelt in Enschede hadden ze computers in de klas en daar ging ik min of meer zelfstandig verder met programmeren. Mijn zus is nu ook wiskundeleraar, dus dat technische zit wel in de familie."

  1. Emotionele kijkdag voor oud-werknemer Vliegbasis Twenthe: 'Tranen schieten in m'n ogen’
    PREMIUM
    Video

    Emotionele kijkdag voor oud-werknemer Vliegbasis Twenthe: 'Tranen schieten in m'n ogen’

    ENSCHEDE - Een bar voor weinig. Of een brandslang. Wellicht een fietsenstalling? En anders een beukenhaag. Spullen genoeg donderdag op de kijkdag in en bij het gebouw Z95 op de Vliegbasis Twenthe bij Enschede. Het oude bedrijfsrestaurant van de Koninklijke Luchtmacht gaat plat voor nieuwbouw in de wijk, de inventaris wordt online geveild. Er komen koopjesjagers op de kijkdag af, maar ook verdrietige oud-werknemers.

In samenwerking met indebuurt Enschede