Peter Oosterwijk van WARP Technopolis geeft een rondleiding in het oude VVV-pand aan het Stationsplein. Hier moet een broedplaats ontstaan voor creatieve technologie.
Volledig scherm
PREMIUM
Peter Oosterwijk van WARP Technopolis geeft een rondleiding in het oude VVV-pand aan het Stationsplein. Hier moet een broedplaats ontstaan voor creatieve technologie. © Cees Elzenga/hetoog.nl

‘WARP Technopolis’ wil van Enschede het Berlijn van Nederland maken

ENSCHEDE Het moet de vitrine worden van alles wat Enschede te bieden heeft. Het voormalige VVV-pand aan het Stationsplein wordt een plek waar kunst, technologie, kennis, innovatie en experiment samenkomen. Met terrassen, horeca, exposities en een obscure cinema.

„Niet het eindpunt van de trein, maar het begin van iets nieuws. Wie een ticket naar Enschede koopt, heeft een kaartje naar de hoop van morgen.” Zo zei burgemeester Onno van Veldhuizen het gisteren in ‘WARP Technopolis’, het voormalige VVV-pand aan het Stationsplein dat wordt ingericht als broedplaats, hangout, expositieruimte en uitgaansgelegenheid tegelijk. „Hier moet je het dna van de stad voelen en kunnen beleven wat Enschede allemaal in huis heeft”, zei Peter Oosterwijk van Knyfe. Hij is kwartiermaker en samen met Kees de Groot van GOGBOT initiatiefnemer van ‘WARP Technopolis’.

In samenwerking met indebuurt Enschede