Volledig scherm
© Annina Romita

Wat te doen in Enschede dit weekend? Vier tips!

ENSCHEDE - Sinterklaas is nog maar net het land uit of de kerstspullen worden al van zolder gehaald. Voor wie dit weekend niet druk is met het optuigen van de kerstboom, zijn hier een aantal uitgaanstips in Enschede.

1. Winter Wonderland

Het weer mag dan niet echt winters zijn, maar in de binnenstad zit de wintersfeer er al goed in! Vanaf dit weekend is er weer van alles te beleven. Ook dit jaar is er op de Oude Markt een overdekte ijsbaan ingericht. Nieuw dit jaar is de ijsglijbaan van 15 meter lang. Ook nieuw is het ijspaleis op het Stationsplein van de Enschedese kunstenaar Jelle de Graaf. De festiviteiten van Winter Wonderland zijn te bezoeken tot 6 januari.

2. Muziek bij de Buren

Het huiskamerfestival Muziek bij de Buren komt naar Enschede. Zondag kun je naar muziek luisteren bij 37 huiskamers verspreid door Enschede. Inwoners van de stad stellen hun woonkamer beschikbaar voor muzikanten. Het startschot wordt gegeven aan de Javastraat 50 om 12:15 uur. De dag wordt feestelijk afgesloten met een feest bij Muziekcafé 053 bij Metropool aan het Wilminkplein. Dat feest begint om 19.00 uur.

3. Oneto kleindierenshow

Wil je liever je weekend spenderen tussen de dieren? Dat kan! Het hele weekend is de jaarlijkse Oneto kleindierenshow in Hangar 11 op Vliegveld Twenthe. Bij de grootste dierenshow van Oost-Nederland worden in diverse categorieën dieren gekeurd door een jury. De mooiste dieren vallen in de prijzen. Zondag is er een hanenkraaiwedstrijd waarbij een vakkundige jury bijhoudt hoe vaak een haan kukeluku kraait. Je kunt de show zaterdag bezoeken van 9.00 tot 19.00 uur. Op zondag is het open van 9.00 tot 16.00 uur. Kaarten zijn 6 euro, kinderen tot 16 jaar mogen gratis naar binnen.

4. Kerstmarkt Dragonheart

Zet zondag een stap terug in de tijd bij Dragonheart. Er wordt een kerstmarkt gehouden in Middeleeuwse sfeer. Geniet van zwaardvechters, middeleeuwse livemuziek en de uilentuin. Ook zijn er 35 stands ingericht, met onder meer handgemaakte producten. De markt wordt gehouden bij Dragonheart aan de Buursestraat 372a. De markt is van 11.00 tot 17.00 uur en de toegang is gratis.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede

In samenwerking met indebuurt Enschede