Volledig scherm
© Maikel Samuels

Waterschap: houd putten vrij van blad

ENSCHEDE - Na een lange periode van droogte vallen de eerste druppels inmiddels uit de lucht. Om te voorkomen dat het water niet weg kan, hoopt het waterschap op hulp van inwoners. 

Door de aanhoudende droogte staan veel bomen en struiken al in de ‘herfststand’ en laten ze blad en takken vallen om te overleven. Bij zware hoosbuien is de kans volgens het waterschap groot dat dit blad mee spoelt naar de afvoergoten en deze hierdoor verstopt raken. 

Voor de gemeenten is het onmogelijk in het hele gebied gelijktijdig alle goten en kolken vrij te houden van blad dat door de droogte is gevallen’, meldt het waterschap, dat een oproep doet om te helpen. ‘Kijk in je woonomgeving of de putten langs de stoep en op de straat vrij zijn van blad, takjes en ander vuil. Dit kun je eenvoudig met een hark of bezem verwijderen. Hierdoor kan bij regen het water vrij weglopen in het riool en blijft de overlast beperkt.’

Ook vraagt waterschap Vechtstromen om dakgoten te checken op blad en dit te verwijderen.

  1. Bijna 50 jaar Flip Schoenen in Enschede: 'Wie is Flip?'
    PREMIUM

    Bijna 50 jaar Flip Schoenen in Enschede: 'Wie is Flip?'

    ENSCHEDE - Flip Schoenen bevindt zich in een wijk waar een voornaam volstaat. Even verderop zit bijvoorbeeld Harry's stoffen. Punt is alleen dat schoenhandelaar Edwin Eijkelenkamp helemaal geen Flip heet, net zomin als zijn vrouw Annelies die ook in de winkel staat. En gek genoeg, zijn vader die de winkel in 1971 begon heet ook geen Flip. Die luistert naar de naam Rien. Of eigenlijk luisterde hij daar juist niet naar. Zo is de naam Flip tenminste ontstaan.

In samenwerking met indebuurt Enschede