Volledig scherm
© Maikel Samuels

Waterschap: houd putten vrij van blad

ENSCHEDE - Na een lange periode van droogte vallen de eerste druppels inmiddels uit de lucht. Om te voorkomen dat het water niet weg kan, hoopt het waterschap op hulp van inwoners. 

Door de aanhoudende droogte staan veel bomen en struiken al in de ‘herfststand’ en laten ze blad en takken vallen om te overleven. Bij zware hoosbuien is de kans volgens het waterschap groot dat dit blad mee spoelt naar de afvoergoten en deze hierdoor verstopt raken. 

Voor de gemeenten is het onmogelijk in het hele gebied gelijktijdig alle goten en kolken vrij te houden van blad dat door de droogte is gevallen’, meldt het waterschap, dat een oproep doet om te helpen. ‘Kijk in je woonomgeving of de putten langs de stoep en op de straat vrij zijn van blad, takjes en ander vuil. Dit kun je eenvoudig met een hark of bezem verwijderen. Hierdoor kan bij regen het water vrij weglopen in het riool en blijft de overlast beperkt.’

Ook vraagt waterschap Vechtstromen om dakgoten te checken op blad en dit te verwijderen.

  1. Openbaar Ministerie overwoog verwijzing naar Halt in zaak Onur

    Openbaar Ministerie overwoog verwijzing naar Halt in zaak Onur

    ENSCHEDE - Het Openbaar Ministerie reageert voor het eerst inhoudelijk op vragen rond de afwikkeling van de sextingzaak van Onur Cücü die zelfmoord pleegde nadat een naaktfoto van hem was verspreid. Het OM liet vervolging van de jonge daders achterwege onder de voorwaarde dat ze de komende twee jaar geen delict plegen. Het Gerechtshof bepaalde deze week dat het OM alsnog twee van de drie betrokkenen voor de rechter moet brengen.

In samenwerking met indebuurt Enschede