Volledig scherm
© News United/ Dennis Bakker

Weduwe zwaar toegetakeld na woningoverval in Enschede

ENSCHEDE - Bij een woningoverval in de Bentrotstraat in Enschede is een bejaarde vrouw zwaar toegetakeld: een Duitssprekende man die haar woning binnendrong sloeg haar zo hard in het gezicht dat ze meerdere breuken opliep. De politie zoekt getuigen.

Een onbekende man drong via de achterkant haar woning binnen en sloeg haar meerdere keren in het gezicht, waardoor de vrouw op meerdere plaatsen haar kaak brak. "Het gaat naar omstandigheden goed met haar", zegt de zoon van het slachtoffer, enkele uren na de overval. Zijn moeder is weer terug uit het ziekenhuis, maar heeft vooral behoefte aan rust. "Ze wil nu even niks. De schok is enorm."

Even voor 04.00 uur wordt er ingebroken in de woning van de vrouw. Een onbekende man doorzoekt het huis en komt op de eerste verdieping uit op de slaapkamer van de oudere weduwe. Daar drukt hij haar mond dicht en slaat haar.

Duitssprekende man

De schrik bij de bewoonster is zo groot dat ze geld en kostbare spullen afgeeft aan de dader. Vervolgens belde ze haar dochter met de melding dat er een man in haar huis was die haar wilde vermoorden.

Volgens haar zoon heeft het slachtoffer geen enkel idee wie er achter de overval kan zitten. "Het gaat om een Duitssprekende man, dat is alles wat we weten."

Grote schok, maar geen beelden

In de straat wordt onthutst gereageerd op de brute overval op de oudere dame. "Ik vind het zo erg", zegt een buurvrouw. "Een vrouw van in de tachtig, die midden in het leven staat... Hoe kun je zo iemand die aandoen?" Een buurman zegt dat de dader over het dak naar binnen moet zijn gekomen. "Wat een lafaard. Echt, hier word ik zo kwaad van."

De buurvrouw hoopt dat de bewakingscamera's van een bedrijf achter de woning van de vrouw, de politie kunnen helpen. Maar de hoop blijkt ongegrond, bevestigt een medewerker van metaalbedrijf Sebo Ten Cate. "De politie is hier ook al geweest, maar op de beelden is niets te zien. Jammer, want we hadden graag geholpen."

 Getuigenoproep

De politie heeft urenlang onderzoek gedaan in de woning van de vrouw, en roept getuigen op zich te melden.

In samenwerking met indebuurt Enschede