Volledig scherm
© Toma Tudor

Weekend in Enschede: bijen, bewonersfestival en Heleen van Rooyen

ENSCHEDE - De week is weer voorbij en het weekend is begonnen. Weet jij al wat jij dit weekend gaat doen? Hierbij onze uitgaanstips voor dit weekend!

Imkerijdag

Op zoek naar de koningin en naar de honing van bijen? In heel Nederland houden imkers dit weekend open huis, ook in Enschede. Imkers vertellen je graag over hun boeiende hobby. Ze leggen uit hoe belangrijk bijen zijn voor het in stand houden van de natuur. Je kunt zaterdag en zondag van 12.00 tot 17.00 uur terecht bij Oldenhof, Van Heeksbleeklaan25. Zondag is ook de imkerij in het Ledeboerpark geopend, van 10.00 tot 16.00 uur.

Bewonersfestival

Deze zaterdag houden bewoners van Enschede-Noord voor de derde keer een Bewonersfestival. Het festival is bedoeld om de wijkbewoners te verbinden en om ze te laten zien wat er te doen is in Noord. Allerlei organisaties en bewonersclubs doen mee. Er is van alles te doen, zoals muziek maken, spray-painten, gezonde cocktails maken, spelletjes doen, elkaar ontmoeten en lekker eten en drinken. Het Festival vindt plaats bij Tetem, op het Deppenveld en bij Beien. Een speciale festivalbus, met conducteur, pendelt tussen de locaties heen en weer.

Heleen van Royen

Zaterdagmiddag brengt schrijfster Heleen van Royen een bezoek aan boekhandel Broekhuis aan de Marktstraat. Aanleiding is haar zojuist verschenen en zeer openhartige 'Sexdagboek' Wil jij meer weten over haar nieuwst boek of over haar seksleven? Heleen is bij Broekhuis van 15:00 uur tot 16:30 uur en de toegang is gratis.

Markt in het Bos

Zondag is de laatste Markt in het Bos van dit jaar. Van 10:00 tot 17:00 uur op het terrein van hotel Bad Boekelo aan de Oude Deldenerweg bij Boekelo. Een mooie locatie voor het houden van dit soort markten, op de oprijlaan onder de bomen. De toegang tot de markt en het parkeren is gratis. Bad Boekelo verzorgt de catering.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede

  1. Debby moet 455 euro betalen door fout in parkeergarage MST: ‘Ik moet hun probleem oplossen’

    Debby moet 455 euro betalen door fout in parkeerga­ra­ge MST: ‘Ik moet hun probleem oplossen’

    ENSCHEDE/HENGELO – Na een familiebezoek in het MST in Enschede komt Debby Nijenhuis zaterdagmiddag opeens voor een zeer onaangename verrassing te staan. De 47-jarige Hengelose ziet bij de slagboom dat ze een boete van 455 euro open heeft staan, gelijk aan ruim 32 dagen parkeren in de parkeergarage. Een fout in het systeem, zo blijkt iets later. „Waar gewerkt wordt, worden fouten gemaakt. Dat vind ik niet het ergste. Maar ik word nu opgezadeld met hun probleem.”

In samenwerking met indebuurt Enschede