Volledig scherm
© Annina Romita

Weekend in Enschede: Maico zingt, Onder De Radar en Streek-eet feest

ENSCHEDE - Het is zomervakantie en daardoor zijn er niet veel activiteiten in Enschede dit weekend. Toch hebben wij een aantal uit-tips op een rij gezet!

Zanger Maico treedt op

Iedereen die houdt van het Nederlandse levenslied, moet zaterdagmiddag in de Klanderij zijn. De Enschedese zanger Maico geeft hier een optreden. Ook gaat hij zijn nieuwe single 'Jij bent er een uit een miljoen' zingen. Aansluitend deelt Maico handtekeningen uit. Het optreden met de signeersessie is van 14:00 tot 15:00 uur.

Onder De Radar 

Zin om los te gaan dit weekend? Dan is het Onder De Radar Festival echt iets voor jou! Op de voormalige vliegbasis Twenthe wordt het eerste technofestival van Overijssel gehouden. Met een diverse line-up uit zowel binnen- en buitenland. Onder De Radar is van 14:00 tot 00:00 uur. Kaarten kosten 37,50 euro.

Wigboldroute

Wil je meer weten over de historische binnenstad van Enschede? Deze zondag wordt er een rondleiding gehouden langs de oude stadsgrens van Enschede. Tijdens de wandeling loop je van paal naar paal. Onder begeleiding van deskundige gidsen beleef je de binnenstad op een unieke manier. Je kunt je aanmelden via het mailadres loakstenencom@shsel.nl. Wil je de route op een ander moment lopen? Dat kan! Bij de Tourist Info kun je een plattegrond halen.

Streek-eet feest

Op zondag houdt Landschap Overijssel het Streek-eet-feest op Hof Espelo. Tijdens het feest kun je genieten van lokale Twentse producten en gerechten. Ook wordt er gezorgd voor muziek. Het evenement is van 11:00 tot 16:00 uur. De toegang is gratis. Let op: het Klauterwoud, het speelparkje bij Hof Espelo, is tijdelijk gesloten. Door het droge weer kunnen er takken vallen. 

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede

In samenwerking met indebuurt Enschede