Volledig scherm
© Lars Smook

Weekend in Enschede: Military, Bockbierfestival en cartoons op UT

ENSCHEDE - Het weekend is weer begonnen, het voorlopig laatste zomerse weekend. Dit zijn de leukste evenementen in Enschede dit weekend.

Djembé kinderworkshops

In het kader van de Kinderboekenweek is er in de Bibliotheek Enschede een workshop djembé voor kinderen. De workshop wordt gegeven door slagwerkdocent Folkert Buis. Er zijn zaterdag twee workshops gepland. Tussen 14:00 en 15:00 uur kunnen de kinderen van 5 tot 8 jaar trommelen. Om 15:00 uur begint de workshop voor de wat oudere kinderen. Meedoen kost 2 euro. Aanmelden kan via www.bibliotheekenschede.nl.

Military

Dit weekend is het weer tijd voor de jaarlijkse Military Boekelo. En gelukkig is het weer nu beter dan vorig jaar. Op zaterdag is de spectaculaire crosscountry. De combinaties rijden hier over een parcours met allerlei hindernissen, zoals de bekende waterbak. Zondag is het springparcours. Kaarten aan de kassa kosten zaterdag 27,50 euro, zondag kost het 10 euro.

Concert Samen door een deur

Zaterdagavond geeft het koor Mannenklank Glanerbrug samen met het Enschede Byzantijns Kozakkenkoor een gezamenlijk optreden. Het optreden wordt gehouden om 20:00 uur in de Ontmoetingskerk aan de Varviksingel. Kaarten zijn verkrijgbaar bij leden van de koren of via het telefoonnummer 053-478 48 66. Een kaartje kost 15 euro.

U-Today: Cartoons van Luuk van Ewijk

Op de Vrijhof op de UT worden cartoons van Luuk van Ewijk tentoongesteld. Hij is oud-student en medewerker van de universiteit. De UT staat dan ook centraal in zijn cartoons. De expositie is bij de Vrijhof op de campus van de Universiteit Twente. Toegang is gratis.

Pink Sensation

In het kader van de Regenboogdagen houdt Café Stonewall een speciaal feest om diversiteit te vieren. DJ Dr. Anders zorgt voor de muziek. Het feest begint om 21:30 uur. Toegang is gratis.

Beiaard Bockbierfestival

Wil je van het mooie weer genieten op het terras? Dan is de Beiaard Bockbierfestival iets voor jou! Op deze zaterdag en zondag kun je genieten van het lekkerste bockbier. Met meer dan 40 bieren van de tap, heerlijk ‘bockfood’ en live muziek is dit een goede manier om je weekend te spenderen.

Singin’ for Peace

Op zondagochtend kan iedereen komen zingen bij de Zangwerkplaats aan de Kottendijk 110b. Samen ga je onder leiding van een ervaren muziekdocent authentieke Romaliederen zingen. De opbrengst van de zangochtend gaat naar het Roma kinderkoor Chavorenge in Tsjechië. De zangochtend is van 11:00 tot 12:30 uur. Aanmelden per mail naar zangwerkplaats@outlook.de.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede

In samenwerking met indebuurt Enschede