Volledig scherm
© Emiel Muijderman

Weekend in Enschede: Stoer Voer, Meimarkt, Maker Festival en TruckRun

ENSCHEDE - Dit weekend is er weer voor iedereen wat te doen in Enschede! Wat denk je van Foodfestival Stoer Voer, het Maker Festival Twente, een bezoekje aan naturistenvereniging Ostana of de TruckRun? Wij hebben de leukste uitjes voor je op een rij gezet.

Opening Outdoor Fitness in het Volkspark

Zaterdag wordt in het Volkspark een nieuw outdoor fitnessterrein geopend. Om 13.15 uur is de opening door wethouder Eelco Eerenberg, waarna de nieuwe toestellen gedemonstreerd worden. Uiteraard mag je ze daarna zelf ook uitproberen! Toegang is gratis.

Kleine Enschedese Platen- en cd-beurs

Het tweede seizoen van de Kleine Enschedese Platenbeurs gaat zaterdag van start. De beurs is van 11.00 tot t 16.00 uur op het terras van Stoet, naast de bibliotheek in de binnenstad.

Foodfestival Stoer Voer

Houd je van drankjes en lekker eten? Dan is Foodfestival Stoer Voer echt iets voor jou. Met allerlei soorten bier, wijn en lekkere eettentjes is het genieten geblazen! Ook voor de kinderen is er bij Stoer Voer genoeg te doen. Het foodfestival wordt gehouden in het Van Heekpark en is zaterdag van 14.00 tot 0.00 uur en zondag van 14.00 tot 21.00 uur. Toegang is gratis.

Food & Film

Als nieuw onderdeel van Foodfestival Stoer Voer is Food & Film toegevoegd aan het programma. Vrijdagavond was Bohemian Rhapsody te zien en zaterdagavond kunnen bezoekers vanaf 22.00 uur gratis genieten van de film ‘Three Billboards Outside Ebbing, Missouri’. Neem je eigen stoeltje, kleedje of bankstel mee, verzamel wat eten bij de foodtrucks en genieten van de film.

Meimarkt Pathmos

Zaterdag is de grootste rommelmarkt van Overijssel, de Meimarkt Pathmos. Van 10.00 tot 16.00 uur kun je in de wijk Pathmos in Enschede leuke spulletjes scoren. Daarnaast wordt rond 12.30 uur een passend eerbetoon gehouden voor de op 14 maart overleden Betsie van Voorst, zij was een steunpilaar van de wijk Pathmos.

TruckRun 2019

Zaterdag is de 28ste editie van de TruckRun. De Twentse Zorgcentra houdt deze in samenwerking met de Tukker Truckers. De start is bij De Grolsch Veste en tijdens de dag is er van alles te doen op het terrein rond het stadion van FC Twente. De trucks vertrekken om 12.00 uur en om 17.00 uur is de TruckRun afgelopen. Toegang is gratis.

Local Sunday Market

De oude Melkhal staat zondag vol met kraampjes. Meer dan zeventig kraampjes waar voornamelijk zelfgemaakte spullen worden aangeboden. Er zijn diverse activiteiten voor kinderen. De markt is van 12.00 tot 17.00 uur en de toegang is gratis.

Naturistenvereniging Ostana 

Zondag houdt naturistenvereniging Ostana een open dag op haar terrein. Voor iedereen die graag geïnformeerd wil worden over de vereniging is dit een uitgelezen kans. De open dag is van 10.00 tot 17.00 uur. Ostana is te vinden aan de Oude Buurserdijk 201 en de toegang is gratis.

Maker Festival Twente

Zaterdag en zondag is bij Tetem en de Museumfabriek in Roombeek het Maker Festival Twente. Een festival van en voor inventiviteit, creativiteit en vindingrijkheid, waarmee ‘makers’ in de schijnwerpers worden gezet. Er zijn sprekers en workshops, waardoor dit echt een festival is voor de makers. Het festival is op zowel zaterdag als zondag te bezoeken van 11.00 tot 18.00 uur. De toegang is gratis.

Week van het Nederlandse bier

Het is deze week de Week van het Nederlandse Bier en daarom openen dit enkele Enschedese brouwerijen de deuren voor publiek. Zaterdag kun je terecht bij bierbrouwer Grolsch bij Boekelo en zaterdag en zondag kun je naar Brouwerij Eanske aan de Hoge Bothofstraat 33 en Stanislau Brewskovitch aan de Stadsgravenstraat 59.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede

In samenwerking met indebuurt Enschede