Volledig scherm

Weekend in Enschede: Uitvaartfestival, klauterwoud en open dag Technology Base

AUDIOENSCHEDE - Het is weer weekend! Het wordt goed weer en er is genoeg te beleven. Wij hebben de leukste evenementen voor jou op een rij gezet. 

Hospice Enschede Event

Altijd al eens een kijkje willen nemen in het hospice? Hospice Enschede opent zaterdag haar deuren voor het publiek. Je kunt tijdens de open dag kennis maken met het personeel en vrijwilligers. Ook zijn er meerdere stands aanwezig. Het event is aan Het Bijvank 155 en is van 10:00 tot 14:00 uur. De toegang is gratis.

Draaiorgel De Tukker

Zaterdag speelt het draaiorgel De Tukker op de Oude Markt. Het vorige concert werd afgelast wegens het warme weer. Gelukkig is het weer nu veel beter en kan het optreden doorgaan. Je kunt De Tukker beluisteren tussen 11:00 tot 16:00 uur.

Uitvaartfestival

Uitvaartzorg Varviksingel in Enschede bestaat 190 jaar. Om dit te vieren wordt er zaterdag een Uitvaartfestival gehouden. Op het festival staan allerlei stands met de laatste trends op het gebied van uitvaarten. Het Uitvaartfestival wordt gehouden aan de varviksingel 141. Je kunt het evenement bezoeken tussen 11:30 en 15:30 uur. 

1Twente besteedde vrijdag aandacht aan het Uitvaartfestival. Beluister het interview hieronder. 

Open dag Kaliber

Altijd al eens een instrument willen bespelen? Of leren dansen? Dat kan bij de open dag van muziekschool Kaliber in het Muziekkwartier. Tijdens de open dag kun je instrumenten uitproberen, meezingen, dansen en de docenten ontmoeten. Wil je graag op les? Dan kun je ter plekke een gratis proefles aanvragen. De open dag is van 13:00 tot 15:00 uur.

Twentsch Polo Event

Op zaterdag wordt er bij Holzik Stables voor de vierde keer het Twentsch Polo Event georganiseerd, een dag met polowedstrijden. Ook is er genoeg te eten en te drinken. Het event is van 14:00 tot 19:00 uur. Je kunt terecht bij de Holzik Stables aan de Allemanveldweg 150. Kaarten kun je online bestellen op www.twentschpolo.nl en kosten 10 euro per stuk.

Training ‘Hart en brein op 1 lijn’

Zaterdag geeft Ludzarda Everts van praktijk Centola een korte training ‘Mijn hart en brein op 1 lijn’. In de training leer je om jezelf bewust te worden van je eigen denkpatronen. Geïnteresseerd? Je kunt je gratis aanmelden kan via www.centola.nl of mailen naar info@centola.nl. De training is van 15:00 tot 17:00 uur bij de yogaruimte aan de G.J. van Heekstraat 408 Enschede.

Open dag Technology Base

Altijd al eens een kijkje willen nemen op de Technology Base? Zondag wordt er een open dag gehouden. Op het terrein van de voormalige vliegbasis Twenthe is er van alles te beleven. De brandweer geeft demonstraties en er is een vliegshow. Helaas is het niet meer mogelijk om aan kaarten te komen. De open dag is van 11:00 tot 17:00 uur.

Speelbos ’t Klauterwoud

Het is zondag feest in speelbos ‘t Klauterwoud op landgoed Hof Espelo in Enschede. Landschap Overijssel heeft het speelbos opgeknapt en dat mag gevierd worden. Om 12:00 uur begint er een tocht door ’t Klauterwoud. Tijdens de tocht ben je op zoek naar prinses Jorieke. Zullen de prins en de kinderen haar vinden? Het startpunt van de tocht is het bezoekerscentrum van Hof Espelo. De entree is gratis.

Zangavond Bethelkerk

Je weekend muzikaal eindigen? Bij de Bethelkerk aan de J.H Boschstraat wordt een zangavond georganiseerd. De avond wordt muzikaal geleid door Bert Eenkhoorn en Gerrit Nuis. De aanvang is 19:00 uur in de Bethelkerk aan de J.H. Boschstraat in Enschede. De toegang is gratis.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede

In samenwerking met indebuurt Enschede