Westerbegraafplaats Enschede doelwit van koperdieven

VideoENSCHEDE - De Westerbegraafplaats in Enschede is de laatste weken doelwit van dieven. Volgens het hoofd van de begraafplaatsen Monique Kiekebosch zijn er dertien meldingen gedaan van diefstal bij graven. Met name koper is geliefd.

Ze kan er met haar hoofd niet bij. Monique Kiekebosch is al heel wat jaren betrokken bij de Ooster- en Westerbegraafplaats in Enschede, maar de laatste weken is het raak. "De dieven hebben het voorzien op koperen onderdelen, vazen en beeldjes. En dat is verschrikkelijk voor de nabestaanden. Daar zit zoveel emotie bij."

  1. Kloppenborg overleden: vuurwerkramp bleef de klusjesman achtervolgen

    Kloppen­borg overleden: vuurwerk­ramp bleef de klusjesman achtervol­gen

    ENSCHEDE - Na een kort ziekbed is eerder deze maand Enschedeër Hennie Kloppenborg op 75-jarige leeftijd overleden. Zijn naam is voor altijd verbonden aan de vuurwerkramp. Kloppenborg was tijdens de ramp de klusjesman van het ontplofte bedrijf S.E. Fireworks. Na de ramp heeft hij getracht zo anoniem mogelijk zijn leven op te pakken. Gedurende lange tijd verbleef hij op een camping bij Buurse. Hij heeft nooit meer willen spreken over die zwarte 13 mei 2000, toen 23 mensen de dood vonden.

In samenwerking met indebuurt Enschede