gezienus
Volledig scherm
PREMIUM
© gezienus

Wil de grootste huisbaas van Oost-Nederland opstaan? Dit is dé vastgoedbaron van de regio

de huisbazen top 50Wie is de grootste huisbaas van Oost-Nederland? Aangemoedigd door de gekte op de woningmarkt ging deze krant op zoek naar het antwoord. We richtten ons daarbij speciaal op het groeiende leger particuliere eigenaren. Het werd een verrassende speurtocht.

 1. Enschede en Almelo steunen hulpactie Sheltersuit voor aardbevingsgebied met donatie van 1 euro per inwoner
  PREMIUM

  Enschede en Almelo steunen hulpactie Shelters­uit voor aardbe­vings­ge­bied met donatie van 1 euro per inwoner

  ALMELO/ENSCHEDE - De gemeenten Almelo en Enschede doneren 1 euro per inwoner voor hulp aan de slachtoffers van de aardbeving in Turkije en Syrië. In beide steden wonen veel landgenoten van de mensen die getroffen zijn. Een deel van het geld van Enschede (158.000 euro) gaat naar Sheltersuit Foundation dat er zogenaamde sheltersuits en shelterbags van gaat maken en versturen.
 2. Twentse universiteit is nauw verbonden met Shell en dat vindt niet iedere docent acceptabel
  PREMIUM

  Twentse universi­teit is nauw verbonden met Shell en dat vindt niet iedere docent acceptabel

  ENSCHEDE Studenten van de Universiteit Twente lopen stage bij Shell en doen er onderzoek. In tal van studies komen de universiteit en Shell elkaar tegen. Zo werken er twee deeltijdhoogleraren bij het bedrijf. Volgens milieuactivist en universitair docent Guus Dix is de band té warm en té structureel en moet die worden doorgesneden. Volgens het bestuur is het echter een normale relatie.
 3. Turkse vrienden uit Hengelo reizen met ingezameld geld naar rampgebied in Turkije: ‘Ons kan ook iets overkomen’

  Turkse vrienden uit Hengelo reizen met ingezameld geld naar rampgebied in Turkije: ‘Ons kan ook iets overkomen’

  Wat begon met het sturen van tikkies naar vrienden en naasten, is uitgegroeid tot een serieuze inzamelingsactie voor de slachtoffers van de aardbeving in Turkije en Syrië. En dus vliegen Mert Baglar (26) en Burak Uguz (28) uit Hengelo zondag naar het Turkse Adana met de flink bedrag in de koffer. Mert Baglar: „We hoopten om 250 euro op te halen. Inmiddels zitten we op 3000 euro en dat is alleen al uit onze directe omgeving.”

In samenwerking met indebuurt Enschede