Volledig scherm
© Stichting Historische Societeit Enschede - Lonneker

Zo heten de mensen die met Enschedese Jan Cremer op de foto staan

ENSCHEDE - De Stichting Historische Sociëteit Enschede - Lonneker weet nu wie de mensen zijn op de foto met Jan Cremer (links), bij hotel Van der Werff op Schiermonnikoog. Dat zijn volgens Ross Fraser uit Amsterdam collega-kunstenaars Paul de Lussanet en Jacqueline de Jong. 

Hij antwoordde op de oproep van de SHSE in deze krant. „In 1987 werkte ik als kelner in Van der Werff. De kunstenaars kwamen hier om een drieluik te schilderen in de eetzaal. Zij en ook Jan Cremers vrouw Babette, waren super aardig en hadden nul pretenties. Ze aten dagelijks het dagmenu.”

Achtergrondinformatie

De Stichting Historische Sociëteit Enschede - Lonneker krijgt veel oude foto’s. Daar ontbreekt vaak achtergrondinformatie bij. 

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede

  1. Openbaar Ministerie overwoog verwijzing naar Halt in zaak Onur

    Openbaar Ministerie overwoog verwijzing naar Halt in zaak Onur

    ENSCHEDE - Het Openbaar Ministerie reageert voor het eerst inhoudelijk op vragen rond de afwikkeling van de sextingzaak van Onur Cücü die zelfmoord pleegde nadat een naaktfoto van hem was verspreid. Het OM liet vervolging van de jonge daders achterwege onder de voorwaarde dat ze de komende twee jaar geen delict plegen. Het Gerechtshof bepaalde deze week dat het OM alsnog twee van de drie betrokkenen voor de rechter moet brengen.

In samenwerking met indebuurt Enschede