Volledig scherm
© Charel van Tendeloo

Zonnig paasweekend: veel te doen in Enschede

ENSCHEDE - Kuikentjes kijken, paaseieren zoeken of toch liever naar een feestje? Dit paasweekend heeft in Enschede ontzettend veel te bieden! Wij hebben een aantal uittips op een rijtje gezet voor dit zonnige paasweekend. 

Internationale U11 Toernooi

Zaterdag is bij Victoria’28 het jaarlijkse internationale onder de 11 toernooi. Zestien teams doen mee, uit onder meer Nederland, België, Denemarken en Finland. Van 9.00 tot 17.00 uur worden zo’n 50 wedstrijden gespeeld.

Twentse recordpoging voor MS

Op de IJsbaan Twente in Enschede is zaterdag een Twents Olympisch recordpoging droogschaatsen. Deze actie wordt gehouden om geld in te zamelen voor Stichting MS Research. De bedoeling is dat er een slang van 400 meter wordt gemaakt van mensen die aan het droogschaatsen zijn. Iedereen kan dus gewone kleding en schoenen aan doen. De recordpoging begint om 13.00 uur.

Paaskermis

Afgelopen week hebben al veel mensen genoten van de paaskermis in het Volkspark, maar het einde is nu in zicht. De paaskermis eindigt op tweede paasdag met de traditionele vuurwerkshow, die start om 21.00 uur.

Wakers met debat

De Twentse première van de film Wakers, een film over nachtburgemeesters in heel Nederland. Ook de twee nachtburgemeesters van Enschede komen in de documentaire voor. De film begint zaterdag om 21.30 uur in Concordia. Aansluitend is er een debat. De entree bedraagt 9,50 euro.

The Bounty Club

Iedereen van boven de twintig die met een opperste feeststemming de Pasen in wil gaan komt zaterdagavond- en nacht goed aan zijn of haar trekken bij ‘t Bölke. Van 22.00 tot 03.00 uur uur is er een gezellig feest ‘The Bounty Club’ met muziek uit de 90’s, maar ook met nieuwe muziek. De entree voor deze avond is 5 euro.

Paasfeesten Lonneker

Dit weekend zijn de Paasfeesten in Lonneker. Op zaterdag en zondag barst vanaf 19.30 uur het feest los met artiesten zoals de PPM Showband, dj Sander Scheperman, The Allstarz, Rob Toonen en Loudar. De feesten zijn op Vliegveld Twenthe Eventlocatie. Entree voor beide dagen is 6,50 euro.

Pasen bij de Lonneker Molen

Tweede Paasdag zijn er diverse activiteiten bij de Lonneker Molen. Zo kun je een wandeling maken rondom het molenerf en opdrachten uitvoeren. Ook kun je op kraamvisite gaan bij de kuikentjes. Paasmaandag van 11.00 tot 15.00 uur, toegang is gratis.

Aaltje van Zweden

Aaltje van Zweden vertelt zaterdag bij Concordia over haar nieuwe boek ‘Om wie je bent’. Tijdens deze middag zullen André Kerver en de anderen van Borboleta Music improviseren. De middag begint om 16.00 uur en duurt tot 17.30 uur. Een kaartje kost 15 euro.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede

In samenwerking met indebuurt Enschede