Volledig scherm
De rechtbank in Almelo. © Lars Smook

Zorgburo Maatwerk uit Enschede
failliet verklaard

ENSCHEDE/ALMELO - Zorgburo Maatwerk uit Enschede is woensdag failliet verklaard door de Rechtbank van Overijssel. Maatwerk kwam eerder dit jaar negatief in het nieuws omdat de Twentse gemeenten het bureau beschuldigden van gesjoemel met declaraties en het onvoldoende bieden van de afgesproken zorg.  Dat leidde tot een kort geding dat het bureau verloor.

Vlak na het kort geding besloot directeur Brian Madho de zaak te verkopen aan Josef Kamal, die eerder commissaris bij de bv Zorgburo Maatwerk was. Volgens Madho waren er op dat moment nog 25 cliënten. De anderen waren noodgedwongen overgestapt naar andere zorgverleners, omdat de Twentse gemeenten de zorg bij Maatwerk niet meer wilden vergoeden.

Opmerkelijk is dat de Twentse gemeenten snoeihard waren tegen Maatwerk, terwijl in diezelfde periode de Inspectie voor de Gezondheidzorg aanzienlijk milder oordeelde.  De inspectie zag ook zaken die niet in orde waren, maar gaf Maatwerk drie maanden de tijd om daarin verbetering te brengen. De Twentse gemeenten hielden echter een eigen onderzoek van twee weken en trokken daarna onverbiddelijk de stekker eruit. Maatwerk verloor zijn erkenning en kreeg daarom van de gemeenten geen vergoeding meer voor zorg aan de cliënten.

  1. Dit zijn de plannen voor het gezamenlijke Twentse Poppodium
    Video

    Dit zijn de plannen voor het gezamenlijke Twentse Poppodium

    ENSCHEDE/HENGELO - De colleges van Hengelo en Enschede hebben dinsdag gezamenlijk besloten geld vrij te maken voor een Twents Poppodium. Het poppodium gaat per 1 maart 2018 van start en wordt gefinancierd door de 2 steden. Waar vroeger 2 podia (Metropool en Atak) elkaar beconcurreerden, wordt het nu één geheel. Hengelo is de pop-rockstad, voor Enschede wordt gericht geprogrammeerd voor bijvoorbeeld electropop en dance. Er zijn straks 7 podia beschikbaar.

In samenwerking met indebuurt Enschede