Super Smash Bros Melee-speler Joseph ‘Mang0' Manuel Marquez heeft zijn eerste Smash Summit gewonnen. In totaal keken er meer dan 115.000 mensen naar de finale van het toernooi.
Volledig scherm
Super Smash Bros Melee-speler Joseph ‘Mang0' Manuel Marquez heeft zijn eerste Smash Summit gewonnen. In totaal keken er meer dan 115.000 mensen naar de finale van het toernooi. © Cloud9

20 jaar oud spel trekt meer dan 115.000 kijkers tijdens finale esportstoernooi

De Amerikaan Joseph ‘Mang0' Manuel Marquez heeft het Super Smash Bros Melee-toernooi Smash Summit 11 gewonnen. Super Smash Bros Melee verscheen in 2001 en heeft sindsdien een flinke fanbase opgebouwd. De finale van het toernooi trok meer dan 115.000 kijkers op streamplatform Twitch.

  1. Streamer stopt midden in toernooi omdat het ‘te lang duurt’

    Streamer stopt midden in toernooi omdat het ‘te lang duurt’

    De populaire livestreamer Félix ‘xQc’ Lengyel stopte midden in een toernooi met een hoofdprijs van 10.000 dollar (zo’n 8200 euro) omdat het volgens hem te lang zou duren. De Canadese streamer was nog op zoek naar een teamgenoot in het tactische schietspel Valorant, maar toen die te lang op zich liet wachten, besloot hij het op te geven en te stoppen. Zijn team had al drie potjes gespeeld voordat het uit elkaar viel door ongeduld.