De 88e editie van de 24 Uur van Le Mans is uitgesteld tot september, maar op 13 en 14 juni kunnen raceliefhebbers genieten van de eerste virtuele editie van deze race ooit
Volledig scherm
De 88e editie van de 24 Uur van Le Mans is uitgesteld tot september, maar op 13 en 14 juni kunnen raceliefhebbers genieten van de eerste virtuele editie van deze race ooit © EPA

24 Uur van Le Mans krijgt unieke digitale versie in juni

De wereldberoemde 24 Uur van Le Mans, die verplaatst is naar september vanwege het coronavirus, krijgt een unieke virtuele versie. Dat is vanmiddag bekendgemaakt. Op 13 en 14 juni wordt de 24 Hours of Le Mans Virtual gereden.

Oorspronkelijk zou de 24 Uur van Le Mans op 13 en 14 juni gereden worden, maar vanwege de coronacrisis is dit evenement verplaatst naar 19 en 20 september. Om de raceliefhebber alsnog te bedienen, wordt de virtuele versie van deze race georganiseerd. Oorspronkelijke organisator ACO slaat de handen ineen met Motorsport Games, dat het management en de productie van de race zal regelen.

De keuze voor Motorsport Games is niet verrassend, aangezien ACO ook al de Le Mans Esports Series door deze partij liet organiseren. De finale van dit evenement trok vorig jaar meer dan 200.000 kijkers. Motorsport Games organiseert tevens esports-evenementen voor NASCAR en de Formule E. ACO-directeur Pierre Fillon is enthousiast: ,,De eerste editie van de virtuele 24 Uur van Le Mans is een nieuw hoofdstuk voor ons. Tijdens dit unieke evenement rijden professionele coureurs en esporters samen.”

Aan de virtuele 24 Uur van Le Mans doen maximaal 50 auto’s mee; een team mag bestaan uit vier coureurs. Minimaal twee van deze coureurs moeten professionele rijders zijn, aangevuld met esporters. De race begint op 13 juni om 15.00 uur en wordt op verschillende platformen live uitgezonden.

Bekijk al onze video’s over esports: