Cyberpunk 2077 is maar liefst 30.000 keer retour gezonden door consumenten. Het spel kampte met enorm veel problemen nadat het in december uitkwam.
Volledig scherm
Cyberpunk 2077 is maar liefst 30.000 keer retour gezonden door consumenten. Het spel kampte met enorm veel problemen nadat het in december uitkwam. © REUTERS

30.000 teleurgestelde gamers kregen hun geld terug voor Cyberpunk 2077

De ontwikkelaar van Cyberpunk 2077, CD Projekt Red, heeft 30.000 consumenten hun geld teruggegeven. Het bedrijf kwam met het aanbod, nadat veel gamers ontevreden waren over de kwaliteit van het spel.

 1. Ontwikkelaar Cyberpunk 2077: Spelers mogen geld terugvragen

  Ontwikke­laar Cyberpunk 2077: Spelers mogen geld terugvra­gen

  Poolse ontwikkelaar heeft na een paar dagen gereageerd op de teleurstellende ontvangst van hun langverwachte game Cyberpunk 2077. Teleurgestelde gamers mogen hun geld terugvragen. CD Project Red heeft daarnaast drie patches beloofd voor de PS4- en Xbox One-versies van Cyberpunk 2077. De ontwikkelaar biedt excuses aan dat het de game niet heeft laten zien op de PS4 en Xbox One, waardoor veel gamers ‘op de gok’ besloten de game te kopen.
 2. Vacatureteksten vaak onbewust discriminerend: ‘Denk eens na of je iemand buitensluit’
  PREMIUM
  Onderzoek

  Vacature­tek­sten vaak onbewust discrimine­rend: ‘Denk eens na of je iemand buiten­sluit’

  Ben jij de ideale klusjesman? Een jonge, vlotte starter? Is Nederlands jouw moedertaal? Grote kans dat degene die een vacaturetekst met daarin deze vragen leest, zich niet geroepen voelt om te solliciteren. Door hokjesdenken in functieomschrijvingen worden kandidaten vaak onbewust buitengesloten. Dat mensen zich beter bewust worden van de taal die zij gebruiken is daarom hoognodig, vinden experts.
 1. Youri Mulder volgt Huntelaar: ‘Tegen Schalke zeg je geen nee’
  Play

  Youri Mulder volgt Huntelaar: ‘Tegen Schalke zeg je geen nee’

 2. Kanté en Werner loodsen Chelsea langs tandeloos Real
  Play

  Kanté en Werner loodsen Chelsea langs tandeloos Real