Acht Microsoft Excel-experts gaan deelnemen aan het wereldkampioenschap, waarin zij moeten bewijzen wie het beste kan modelleren.
Volledig scherm
Acht Microsoft Excel-experts gaan deelnemen aan het wereldkampioenschap, waarin zij moeten bewijzen wie het beste kan modelleren. © REUTERS

Acht experts strijden tegen elkaar in internationale Microsoft Excel-competitie

Microsoft organiseert een internationale competitie in Excel. Tijdens de competitie draait het om financieel modelleren, wat volgens Microsoft een esports is. Voor dit toernooi zijn er acht verschillende deelnemers uitgenodigd uit acht verschillende landen, en deze Exceltovenaren gaan op 8 juni de strijd met elkaar aan.

  1. Jaël (25) leent 1000 euro per maand: ‘Voor studie, maar ook gewoon omdat het kan’

    Jaël (25) leent 1000 euro per maand: ‘Voor studie, maar ook gewoon omdat het kan’

    Jongeren die vanaf 2015 begonnen zijn met een studie, zitten door het leenstelsel na het afronden ervan vaak met schulden tot in de tienduizenden euro’s. Hoe gaan jongeren met deze schulden om? Zijn ze zich bewust van de verantwoordelijkheden van het afbetalen? En welke gevolgen brengen dit soort schulden met zich mee op de lange termijn? Wij zoeken het uit in deze reeks. Vandaag deel 2, over maximaal lenende studenten.