De Amerikaanse League of Legends-competitie LCS wordt live op televisie uitgezonden via ESPN.
Volledig scherm
De Amerikaanse League of Legends-competitie LCS wordt live op televisie uitgezonden via ESPN. © Riot Games

Amerikaanse televisiezender gaat League of Legends-competitie live uitzenden

De grote Amerikaanse tv-zender ESPN zendt de komende twee weken de finales van de regionale League of Legends-competitie live uit. Het is voor het eerst dat League of Legends op de Amerikaanse televisie wordt uitgezonden.

Van 11 tot en met 19 april worden de laatste speelrondes van de League of Legends Championship Series (LCS) uitgezonden op ESPN2 en via de ESPN-app. Er zijn nog vier teams in de race voor de titel, die uiteindelijk op 19 april wordt vergeven aan het beste team van Noord-Amerika. Titelverdediger Team Liquid, met Nederlandse roots, is vroegtijdig uitgeschakeld en heeft geen kans meer om het kampioenschap te prolongeren.

Het is niet de eerste keer dat ESPN League of Legends-wedstrijden uitzendt. In 2019 werden de LCS en het WK League of Legends al uitgezonden via de ESPN-app en ESPN+. Dit jaar is echter de eerste keer dat de wedstrijden via een reguliere televisie-uitzending te zien zijn. ,,We zijn erg enthousiast over deze samenwerking”, aldus John Lasker van ESPN. ,,Door een van de meest populaire esports ter wereld op ESPN uit te zenden, bedienen we weer een hele nieuwe doelgroep.”

Speelschema

11 april 22.00 uur (1) - Evil Geniuses vs. Cloud9
12 april 22.00 uur (2) - TSM vs. Flyquest

13 april 22.00 uur - Verliezer (1) vs. verliezer (2)
14 april 22.00 uur - Winnaar (1) vs. winnaar (2)

Voor alle Nederlandse kijkers zijn de finales uiteraard gewoon te volgen via Twitch.