Livestreamplatform Twitch heeft op verzoek van het Internationaal Olympisch Comité meerdere streamers verbannen.
Volledig scherm
Livestreamplatform Twitch heeft op verzoek van het Internationaal Olympisch Comité meerdere streamers verbannen. © IOC/Twitch


Livestreamplatform Twitch haalt kanalen offline die streamen rondom olympisch stadion

Diverse streamers hebben meldingen gekregen van het livestreamplatform Twitch dat hun stream offline is gehaald, omdat zij copyrights zouden schenden. Hierbij gaat het om streamers die beelden uitzenden van zichzelf in en rondom het olympisch stadion in Tokyo.

 1. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.
 2. Krachtige mediacampagne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen
  21

  Krachtige mediacam­pag­ne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  In de media en online zien we niet vaak realistische beelden van pas bevallen vrouwen, vindt het Australische menstruatieondergoedmerk Modibodi. Daarom lanceert het samen met stockbeeldenbedrijf Getty Images een campagne die het moederschap in al zijn facetten en echte lichamen van pas bevallen vrouwen wil tonen. Het merk nodigt ouders ook uit om op sociale media hun eigen foto’s te plaatsen met de hashtag #PostpartumUnfiltered.