Volledig scherm
Dani Visser van AZ heeft een duidelijke mening over het Team of the Year van FIFA 20. © eDivisie, Jeroen Weimar

Dani Visser over Team of the Year: ‘Ik vind Mbappé wel een beetje overrated’

Deze week verscheen het Team of The Year in FIFA 20 met de elf beste voetballers van 2019. Dani Visser speelt FIFA voor AZ in de eDivisie en geeft zijn mening over de uitverkozen spelers: ,,Ik vind Mbappé wel een beetje overrated.”

Het Team of the Year bestaat uit elf spelers die in 2019 uitzonderlijk goed hebben gespeeld. Zij kregen deze week een bijzonder kaartje om te gebruiken in FIFA 20 Ultimate Team.

,,Het Team of the Year was erg voorspelbaar,” vertelt Dani Visser. ,,Ik weet alleen niet wat Kanté heeft gedaan om geselecteerd te worden, want daar had ik toch echt op Wijnaldum gehoopt.”

Ook had Visser liever een andere aanvaller gezien dan Kylian Mbappé: ,,Het is een goede speler, maar Lewandowski had het meer verdiend. Persoonlijk had ik het liefste Cristiano Ronaldo gezien, maar die zal uiteindelijk toch wel de twaalfde man worden.”

Snelheid is heel belangrijk

De elf verkozen spelers werden verkozen door FIFA-spelers wereldwijd. Het is dan ook niet gek dat Mbappé toch boven is komen drijven, omdat snelheid in deze editie van FIFA erg belangrijk is.

,,Niet alleen rennen, maar ook snel kunnen bewegen en draaien is essentieel,” legt Visser uit. ,,Daarom hebben FIFA-spelers liever Mbappé dan Lewandowski. Die keuze is begrijpelijk, maar toch vind ik Mbappé een beetje overrated.

FIFA-spelers mogen nog kiezen voor een extra speler. De opties hiervoor zijn: Christiano Ronaldo, Ziyech, Sterling, Hazard en Lewandowski. De speler met de meeste stemmen wordt als twaalfde speler toegevoegd aan het Team of the Year.

Drie Nederlanders in Team of the Year

Er zijn uiteindelijk drie Nederlanders verkozen in het Team of the Year, namelijk Matthijs de Ligt, Frenkie de Jong en Virgil van Dijk. Laatstgenoemde heeft van EA Games een upgrade gekregen met een kaartje met een 99 rating. Dit maakt Van Dijk de beste verdediger ooit in een FIFA.

Volledig scherm
Nederlanders Matthijs de Ligt, Frenkie de Jong en Virgil van Dijk zitten in het FIFA 20 Team of the Year. © EA Sports

Visser had de upgrade van Van Dijk wel verwacht, maar is ook kritisch: ,,Zijn statistieken zijn wel een beetje overdreven. Die man is nu echt heel moeilijk te passeren.”

Die hoge rating brengt ook een nadeel met zich mee. In de kwalificatie voor grote toernooien mogen esporters maximaal een team met een 186 rating hebben. ,,Als je al het kaartje met de 99 rating gebruikt voor Van Dijk, heb je veel minder mogelijkheden voor de rest van je team,” aldus Visser.

Verrassend advies

Het lijkt vanzelfsprekend dat Visser iedereen aan zou raden om voor Van Dijk te sparen, maar niets is minder waar: ,,Frenkie de Jong is echt een complete speler. Hij kan aanvallen, verdedigen, goed passen en schieten. Het prijsverschil met Messi is drie miljoen coins en dat is het dan gewoon niet waard. Aan Van Dijk heb je pas wat als de rest van je team ook geweldig is en dat kost je nog veel meer coins.”

,,Het is sowieso bizar dat De Jong maar een 94 rating heeft, want hij was wat mij betreft de beste middenvelder ter wereld in 2019. In de volgende FIFA is hij ongetwijfeld veel beter.”

Gouden tip

Tot slot heeft Visser voor alle FIFA-spelers thuis een gouden tip om beter te worden: ,,Blijf altijd rustig. Als je achterstaat, maar ook als je voorstaat. Speel op balbezit en zorg dat je met zekerheid speelt, dan word je vanzelf beter.”

De speciale Team of the Year-kaartjes zijn nog tot en met 14 januari verkrijgbaar uit FIFA 20 Ultimate Team-pakketjes. De twaalfde speler wordt later vandaag bekendgemaakt.