Ajax en PEC Zwolle namen het in februari tegen elkaar op in de finale van het vorige seizoen van de eDivisie in AFAS Live met 2000 toeschouwers.
Volledig scherm
Ajax en PEC Zwolle namen het in februari tegen elkaar op in de finale van het vorige seizoen van de eDivisie in AFAS Live met 2000 toeschouwers. © eDivisie

eDivisie voor onbepaalde tijd stilgelegd door coronavirus

eDivisieDe wedstrijden in de eDivisie zijn voor onbepaalde tijd afgelast als gevolg van het coronavirus. Dat laat de organisatie aan deze site weten. Het besluit is genomen door FIFA-ontwikkelaar EA Sports, dat partner is van de eDivisie.

In het bericht vertelt Arnoud Schonis, Project Manager eSports bij de eDivisie, dat de eDivisie een Official League Partner is. Dat houdt in dat er in de eDivisie punten verdiend kunnen worden voor de kwalificaties voor het WK FIFA, dat georganiseerd wordt door ontwikkelaar EA Sports. In een bericht richting de eDivisie heeft de ontwikkelaar laten weten alle toernooien die meedingen voor de globale competitie tot nader order uit te stellen.

WK FIFA

Het WK FIFA, beter bekend als de FIFA eWorld Cup, is het grootste FIFA-toernooi ter wereld. Het spektakel wordt georganiseerd door EA Sports. Spelers kunnen gedurende het jaar in verschillende competities punten verdienen voor de kwalificatie van het WK. De zogeheten Global Series-punten stonden ook op het spel in de eDivisie.

Statement Electronic Arts

EA heeft inmiddels meerdere statements op haar website geplaatst. Het bedrijf geeft aan dat alle competitieve evenementen die live gespeeld worden uitgesteld zijn. Dat geldt ook voor gerelateerde evenementen die door derden georganiseerd worden, zoals de eDivisie.

Een aantal kantoren van EA, zoals in Seoul en Milan, blijven voorlopig gesloten. Ook wil het bedrijf dat al haar werknemers in Noord-Amerika, Europa en Australië vanuit huis werken. Het zou daarvoor de nodige tools beschikbaar stellen. Werknemers die hun baan niet vanuit huis uit kunnen voeren, krijgen doorbetaald als zij ervoor kiezen thuis te blijven.