Op 1 juni opende het eerste officiële F1 Racing Centre in Utrecht. Het centrum bevat zestig professionele simulatoren. Bezoekers kunnen zich via de website een tijdslot van een uur boeken op een circuit naar keuze.
Volledig scherm
Op 1 juni opende het eerste officiële F1 Racing Centre in Utrecht. Het centrum bevat zestig professionele simulatoren. Bezoekers kunnen zich via de website een tijdslot van een uur boeken op een circuit naar keuze. © ANP

Eerste F1 Racing Centre staat in Utrecht: ‘Echt bedoeld voor de massa’

Op 1 juni opende in Utrecht het eerste officiële F1 Racing Centre ter wereld. Het centrum kent drie grids met elk twintig geavanceerde setups inclusief Fanatec-stuurtjes en stevige gaming PC’s. Zo op het oog specifiek bedoeld voor het bedrijven van simracen en esports. Operations Manager Sebastiaan Smit denkt daar anders over: ,,Het F1 Racing Centre is echt bedoeld voor de massa.”

  1. Eerste offline gametoernooi in Nederland sinds coronacrisis heeft prijzenpot van 1500 euro

    Eerste offline gametoer­nooi in Nederland sinds coronacri­sis heeft prijzenpot van 1500 euro

    De Esports Engineers organiseren op 18 juli een Call of Duty Warzone-toernooi in Den Helder onder de naam Double Shot League 2020. Het is het eerste offline gaming event sinds de richtlijnen omtrent het coronavirus zijn versoepeld. Naast het toernooi is er op deze dag ook de mogelijkheid om naar sprekers te luisteren, influencers te ontmoeten en is het hele toernooi te volgen via een livestream.