Ajax en PEC Zwolle namen het in februari van dit jaar in de finale van de eDivisie tegen elkaar op in AFAS Live met tweeduizend toeschouwers.
Volledig scherm
Ajax en PEC Zwolle namen het in februari van dit jaar in de finale van de eDivisie tegen elkaar op in AFAS Live met tweeduizend toeschouwers. © eDivisie

‘Eredivisieclubs mogen niet voetballen zonder FIFA-spelers in de eDivisie’

eDivisieIn de podcast Club FIFA van Esports Club deed Arnoud Schonis, projectmanager Esports bij de Eredivisie, een boekje open over de eDivisie. Zo vertelde hij dat clubs officieel gezien niet mogen voetballen in de Eredivisie als ze geen FIFA-spelers aanleveren voor de eDivisie en reageerde hij voor het eerst persoonlijk op vermeend vals spel begin dit jaar.

  1. Esportsverslaggever doet undercover verslag om onderbetaling aan te tonen

    Esportsver­slag­ge­ver doet undercover verslag om onderbeta­ling aan te tonen

    De Britse esportsverslaggever Jamie ‘Squid’ Stewart heeft onder een valse persoonlijkheid verslag gedaan van een evenement om onderbetaling van het personeel aan te tonen. Hij deed dit tijdens een toernooi van het tactische schietspel Counter-Strike: Global Offensive. Volgens de verslaggever hebben het Servische Relog Media en Duitse GRID Esports de commentatoren systematisch onderbetaald, als ze überhaupt betaald werden.