Volledig scherm
Voor Bo de Vroege en Thomas de Zeeuw van Sparta staat er een tatoeage op het spel in de eDivisie © eDivisie, Jeroen Weimar

FIFA-spelers Sparta Rotterdam: ‘Tatoeage als we laatste worden in eDivisie’

Vitesse is de nieuwe koploper in de eDivisie na verlies van Heracles Almelo tegen FC Groningen. Sparta verloor opnieuw, waarna de esporters van die club een opmerkelijke belofte deden: ,,Als wij laatste worden in de eDivisie dit seizoen, nemen we een tatoeage.’’

De opmerkelijke uitspraak van de Sparta-spelers volgde na de zoveelste verloren wedstrijd, waardoor de ploeg met een punt verschil op de een na laatste plek staat.

Voor Vitesse verliep de avond een stuk beter. De club stond in de eerste speeldag na de winterstop tegenover AZ Alkmaar. Aristote Ndunu verloor de eerste wedstrijd met 1-0 van Vitesse-speler Renzo Oemrawsingh, waarna Dani Visser deze achterstand in de tweede wedstrijd niet recht kon zetten. Een Arnhems doelpunt in de 85e minuut verzekerde Vitesse van de winst en de koppositie in de eDivisie.

Ndunu werd naar eigen zeggen door een glitch in het spel gedwongen verdedigend te spelen: ,,Mijn spelers liepen overal en nergens heen, dus ik moest wel terugzakken.” De esporter van AZ staat bekend om zijn aanvallende spel en kwam dus niet echt lekker in de wedstrijd. Toch bleef hij positief over het slot van de eDivisie: ,,Onze kans op de play-offs is groot.”

FC Groningen met tien man tegen Heracles

De eerste wedstrijd van Heracles Almelo pakte aanvankelijk goed uit voor de club. Tegenstander Nick Den Hamer van FC Groningen kreeg vroeg in het spel een rode kaart, waardoor Bryan Hessing van Heracles tegenover tien man kwam te staan.

Den Hamer kwam daardoor snel op achterstand, maar wist in de blessuretijd een gelijkmaker te scoren. Heracles Almelo-speler Bryan Hessing was duidelijk van slag na de wedstrijd: ,,Ik wil zoveel zeggen op dit moment, maar dat kan ik niet doen. Aanvallend spel wordt niet beloond in de eDivisie.”

Hoog niveau in titanenstrijd

In het eDivisie-seizoen 2019-2020 spelen teams een thuis- en uitwedstrijd. De tweede wedstrijd bood Heracles Almelo-speler Lev Vinken de kans om revanche te nemen tegenover Levy Frederique van FC Groningen. Vinken begon hoopvol en kwam in de eerste helft op een 1-0 voorsprong.

Tijdens de tweede helft barstte de titanenstrijd pas echt los met FIFA gameplay van het hoogste niveau. Frederique wist zijn achterstand om te buigen naar een 4-1 voorsprong.

Vinken deed nog een poging om terug te komen, maar had niet genoeg tijd. Heracles Almelo verloor uiteindelijk met 5-4 over twee wedstrijden en daarmee ook de eerste plaats op de ranglijst.

Ajax kruipt naar boven

Dani Hagebeuk en Curtis Poole van Ajax zijn bezig aan een sterke reeks in de eDivisie. De Amsterdammers stonden gisteren tegenover Sparta Rotterdam en wonnen ruimschoots met 5-1 over twee wedstrijden. Ajax hijgt door de winst met slechts één punt achterstand in de nek van Heracles Almelo.

Uitslagen eDivisie speelronde dertien

Vitesse - AZ Alkmaar 2-0
Sparta Rotterdam - Ajax 1-5
Willem II - Feyenoord 2-1
FC Groningen - Heracles Almelo 5-4
FC Emmen - PEC Zwolle 2-2
RKC Waalwijk - PSV Eindhoven 3-2
Fortuna Sittard - Heerenveen 1-3
FC Twente - FC Utrecht 2-2*
ADO Den Haag - VVV Venlo 2-4

*Winst op basis van uitdoelpunten

Volg speelronde veertien van de eDivisie vanaf 17.00 uur live op het officiële YouTube-kanaal.