De finales van de eDivisie worden live voor groot publiek gespeeld in AFAS Live
Volledig scherm
De finales van de eDivisie worden live voor groot publiek gespeeld in AFAS Live © eDivisie, Jeroen Weimar

Finales eDivisie voor het eerst gespeeld voor groot publiek

eDivisieDe finales van de eDivisie werden op zaterdag 15 februari gespeeld in de AFAS Live in Amsterdam. Acht teams streden daar om een prijzenpot van 50.000 euro. PEC Zwolle ging er met de titel en 25.000 euro vandoor. 

In een zenuwslopende finale versloeg PEC Zwolle uiteindelijk topfavoriet Ajax met 2-0 in wedstrijden. Bij beide wedstrijden moest er een penaltyreeks aan te pas komen. Tony Kok en Jonas Ghebrehiwot bleven names PEC Zwolle erg koel en versloegen respectievelijk Curtis Poole en Dani Hagebeuk van Ajax.

Wedstrijdprogramma

Kwartfinale 1 (13.15): PEC Zwolle - FC Utrecht 3-0
Kwartfinale 2 (14.15): FC Groningen - PSV 3-0
Kwartfinale 3 (15:15): Ajax - ADO Den Haag 3-1
Kwartfinale 4 (16.15): Heracles Almelo - Willem II 1-0

Halve finales en finale

Halve finale 1 (17.30): FC Groningen - Ajax 1-2
Halve finale 2 (18.30): PEC Zwolle - Heracles Almelo 3-2

Finale (20.00): Ajax - PEC Zwolle 0-2

De finales waren de afsluiter van een regulier seizoen met zeventien speelrondes. Ajax en Heracles Almelo werden respectievelijk eerste en tweede, waardoor ze direct een plek bemachtigden in de finales. FC Utrecht, ADO Den Haag, PEC Zwolle, PSV Eindhoven, Willem II en FC Groningen kwamen als beste uit de play-offs en streden mee om de hoofdprijs.

Over de finales in AFAS Live

De finales werden voor het eerst gespeeld voor groot publiek. De AFAS Live in Amsterdam werd op 15 februari omgetoverd tot een FIFA-arena. Naast de wedstrijden was er ook een FIFA Fanzone, waar bezoekers het op kunnen nemen tegen de esporters uit de eDivisie.