In 2019 zat de Lanxess-Arena stampvol tijdens de finales van ESL One in Keulen.
Volledig scherm
In 2019 zat de Lanxess-Arena stampvol tijdens de finales van ESL One in Keulen. © EPA

Finales groot esports-toernooi zonder publiek uit angst voor coronavirus

CoronavirusDit weekend worden de finales van de Intel Extreme Masters (IEM) in de Poolse stad Katowice gespeeld. Het slotstuk van een van de grootste esports-toernooien ter wereld voltrekt zich echter in een leeg stadion, vanwege dreiging van het coronavirus.

De Spodek Arena in Katowice had dit weekend het toneel moeten zijn voor de grote finale van het CSGO-toernooi IEM. Het stadion heeft plaats voor ruim 11.000 toeschouwers maar is tijdens de finales gesloten voor publiek. De teams spelen wel gewoon de finales op locatie.

Coronavirus

Volgens organisator ESL is de dreiging van het coronavirus te groot en staat de veiligheid en gezondheid van bezoekers en spelers voorop. Zichtbaar geëmotioneerd vertelde Michal ‘Carmac’ Blicharz, vicepresident Pro Gaming bij ESL, dat iedereen die zich verheugd had om de finales bij te wonen, thuis moet blijven en online de stream kan kijken.

Het is niet het eerste evenement dat maatregelen treft naar aanleiding van het coronavirus. Zo werden onder andere de Chinese League of Legends-competitie en een deel van de Overwatch League stilgelegd. Ook werd een groot Hearthstone-toernooi verplaatst.