Melvin Boere (FC Utrecht) gooide in de eDivisie uit frustratie zijn controller neer terwijl de wedstrijd tegen Vitesse nog bezig was.
Volledig scherm
Melvin Boere (FC Utrecht) gooide in de eDivisie uit frustratie zijn controller neer terwijl de wedstrijd tegen Vitesse nog bezig was. © eDivisie

Frustratie in eDivisie: Vitesse scoort nadat FC Utrecht controller neergooit

eDivisieFC Utrecht ging maandagavond met 4-0 hard onderuit in de derde speelronde van de eDivisie. Bij Utrecht-speler Melvin Boere was de frustratie tijdens de wedstrijd tegen Vitesse zo groot dat hij in de negentigste minuut zijn controller alvast neergooide bij een vrije trap van Vitesse op eigen helft: ,,Je moet altijd je koppie erbij houden. Dat heb ik vandaag niet gedaan.”

In het eerste deel van het tweeluik tussen FC Utrecht en Vitesse liep de frustratie bij Utrecht-speler Melvin Boere hoog op. Bij een 2-0 voorsprong kreeg Vitesse nog een vrije trap, Tjardo Paliama schoot de bal naar voren en mocht tot zijn eigen verbazing nog verder spelen. Terwijl de controller van Boere nog steeds op de grond lag, scoorde Paliama de 3-0. Hiermee bracht Boere zijn teamgenoot Jaey Daalhuisen in een erg slechte uitgangspositie voor de tweede wedstrijd.

Quote

Je moet altijd je koppie erbij houden. Dat heb ik vandaag niet gedaan

Melvin Boere, FC Utrecht

Voor de camera bleven de heren na afloop netjes tegen elkaar, maar Daalhuisen was zichtbaar enorm teleurgesteld. Boere wist zelf ook dat hij fout zat en bood dan ook zijn excuses. ,,Ik wil naar Jaey en de fans thuis mijn excuses aanbieden dat ik niet helemaal mijn koppie erbij heb gehouden. Gelukkig is er morgen weer een kans om het goed te maken.”

Ajax verkijkt zich op underdog RKC Waalwijk

Ajax beleeft net als vorig seizoen een stroeve start van de eDivisie. In de derde speelronde ging RKC Waalwijk er verrassend met de winst vandoor. Dani Hagebeuk van Ajax was zoals altijd duidelijk in zijn analyse: ,,Collin Dekkers speelde een erg goede wedstrijd. Het was heel moeilijk om tegen hem te spelen. Daar moet je mee omgaan en dat is niet gelukt. Jaap van Alphen stond in de tweede wedstrijd verkeerd te verdedigen en druk te zetten. Ondanks dat wist Curtis Poole er niet doorheen te komen.”

RKC had zeker niets te klagen, volgens Dekkers: ,,We hebben wel een beetje geluk gehad, maar dat hoort erbij in zo’n wedstrijd.” Algemeen directeur van RKC Waalwijk Frank van Mosselveld was aanwezig om de spelers van RKC aan te moedigen. Met succes dus. Na afloop was hij erg te spreken over Collin en Jaap: ,,Ik zou willen dat mijn verdedigers in de Eredivisie zo zouden verdedigen als Jaap. Ik denk dat ik nu elke week mee moet.”

Uitslagen eDivisie speelronde 3

VVV Venlo - Fortuna Sittard 3-3
Vitesse - FC Utrecht 4-0
RKC Waalwijk - Ajax 1-0
Heracles - Feyenoord 3-1
FC Groningen - Heerenveen 3-2
FC Twente - PSV 1-4
ADO Den Haag - AZ 1-1
FC Emmen - Sparta 5-1
PEC Zwolle - Willem II 1-2