Gregory van der Wiel deed in april mee aan een investeringsronde in esports-organisatie FaZe Clan. In totaal werd er ruim 40 miljoen dollar opgehaald.
Volledig scherm
Gregory van der Wiel deed in april mee aan een investeringsronde in esports-organisatie FaZe Clan. In totaal werd er ruim 40 miljoen dollar opgehaald. © Gregory van der Wiel

Gregory van der Wiel investeert in esports: ‘Zelf speel ik nog steeds veel Fortnite’

Steeds meer wereldsterren investeren in esports. De groeiende populariteit van de de game-industrie wekte ook de interesse van ex-voetballer Gregory van der Wiel, die zeven jaar voor Ajax in de eredivisie speelde. Hij deed mee aan een investeringsronde van FaZe Clan, een internationale esports-organisatie, die meer dan 40 miljoen dollar opleverde.

  1. Eerste offline gametoernooi in Nederland sinds coronacrisis heeft prijzenpot van 1500 euro

    Eerste offline gametoer­nooi in Nederland sinds coronacri­sis heeft prijzenpot van 1500 euro

    De Esports Engineers organiseren op 18 juli een Call of Duty Warzone-toernooi in Den Helder onder de naam Double Shot League 2020. Het is het eerste offline gaming event sinds de richtlijnen omtrent het coronavirus zijn versoepeld. Naast het toernooi is er op deze dag ook de mogelijkheid om naar sprekers te luisteren, influencers te ontmoeten en is het hele toernooi te volgen via een livestream.