SEGA gaat samen met 13 voornamelijk Japanse ontwikkelaars de New Game+ Expo organiseren, een alternatief van de afgelaste gamesconferentie E3.
Volledig scherm
SEGA gaat samen met 13 voornamelijk Japanse ontwikkelaars de New Game+ Expo organiseren, een alternatief van de afgelaste gamesconferentie E3. © New Game+ Expo / SEGA

Grote Japanse ontwikkelaars organiseren New Game+ Expo als alternatief voor gamebeurs E3

SEGA organiseert samen met 13 voornamelijk Japanse ontwikkelaars de New Game+ Expo, een alternatief voor de afgelaste gamesconferentie E3. De New Game+ Expo vindt op 23 juni plaats, en de ontwikkelaars beloven nieuwe gameaankondigingen en diverse live gameplay demonstraties.

Veel gameconferenties hebben hun plannen al moeten annuleren vanwege het coronavirus. Zo werd eerder bekend dat zowel de Tokyo Games Show en de Paris Games Week niet doorgaat vanwege de globale pandemie. Daarnaast gaan de twee grootste gameconferenties van het jaar, E3 en Gamescom, ook niet door. Ontwikkelaars zitten niet bij de pakken neer, en gaan nu zelf aan de slag om dergelijke conferenties op tafel te zetten.

SEGA, SNK, Arc System Works en andere Japanse gameontwikkelaars besloten on de New Game+ Expo te organiseren. Het collectief aan ontwikkelaars bevat een paar van de grootste Japanse ontwikkelaars in de industrie. Veel van deze ontwikkelaars krijgen niet bijzonder veel aandacht tijdens de grotere gameconferenties. Veel andere ontwikkelaars gaan nu individueel conferenties organiseren, maar doordat verschillende ontwikkelaars hun koppen bij elkaar gestoken hebben, is de New Game+ Expo één van de grootste alternatieven van E3.

De conferentie is op 23 juni online te volgen en start om 17.00 Nederlandse tijd, waarbij de ontwikkelaars het grootste deel van hun aankondigingen in het eerste uur doen. Volgens gamewebsite IGN worden er 40 games getoond tijdens het evenement.