Yos Sonneveld is een van de twee spelers die Nederland vertegenwoordigt op het EK Pro Evolution Soccer 2020.
Volledig scherm
Yos Sonneveld is een van de twee spelers die Nederland vertegenwoordigt op het EK Pro Evolution Soccer 2020. © KNVB, Erwin Spek/Soccrates

Nederland plaatst zich voor EK voetbalgame: ‘We maken een goede kans op de titel’

Vorige week plaatste Nederland zich voor het EK Pro Evolution Soccer (PES) 2020, de voetbalgame van ontwikkelaar Konami. Yos Sonneveld kwalificeerde zich samen met zijn teamgenoot Eldridge O’Niel op indrukwekkende wijze. Op 23 en 24 mei wordt het EK online gespeeld.

Om te kwalificeren voor het EK PES 2020 moesten Sonneveld en O’Niel het opnemen tegen vijf andere landen in de groepsfase. Alle teams speelden twee keer tegen elkaar en wie bovenaan de groep eindigde mocht direct door naar de eindronde van het toernooi. Nederland won alle tien groepswedstrijden, maakte 61 doelpunten en kreeg er slechts 15 tegen.

Yos Sonneveld reageert op deze dominante prestatie: ,,Ik had van tevoren wel verwacht dat we ons zouden kwalificeren, maar niet op deze manier”, legt hij uit. ,,Op 16 maart speelden we voor het eerst tegen alle teams waardoor we een goed beeld kregen van hun speelstijl. Toen hadden we twee weken om ons voor te bereiden op de tweede ronde en behaalden we enorm goede resultaten op 30 maart.”

Frankrijk

Quote

Er zijn nog vijf andere sterke landen die ook kans maken, maar kijkend naar onze ervaring moet het kunnen lukken

Yos Sonneveld

Sonneveld, die in 2017 nog Nederlands Kampioen PES werd, ziet goede kansen voor Nederland om de eindzege te pakken: ,,We zagen ons voor de kwalificaties al als een van de favorieten voor het EK. Er zijn nog vijf andere sterke landen die ook kans maken, maar kijkend naar onze ervaring moet het kunnen lukken.” Volgens de geboren Nijkerker is er een specifiek land dat Nederland dwars kan zitten: ,,Frankrijk. Zij hebben een 3-voudig wereldkampioen in hun team (Walid Tebane red.)  en ook zijn teamgenoot heeft veel prijzen gewonnen in het verleden.”

De eindronde van het EK wordt op 23 en 24 mei online gespeeld, vanwege de coronacrisis. De winnaars nemen 40.000 euro mee naar huis én krijgen tickets voor de EK-finale in 2021.