Het Nederlandse Defusekids versloeg Sector One uit België om het hoofdtoernooi van EU Master te bereiken.
Volledig scherm
Het Nederlandse Defusekids versloeg Sector One uit België om het hoofdtoernooi van EU Master te bereiken. © META

Nederlands Defusekids plaatst zich voor groot League of Legends-toernooi

Het is Defusekids gelukt om het hoofdtoernooi van de EU Masters te bereiken. Dit is een van de grootste international League of Legends-toernooien die gedurende het jaar worden gehouden. Het volledig Nederlandse team plaatste zich ten koste van een team uit België.

Gisteravond nam Defusekids het in de laatste kwalificatieronde op tegen Sector One uit België. Beide teams waren in hun regionale competitie kampioen geworden en kwamen elkaar toevalligerwijs tegen. Zo was het voorafgaand aan de confrontatie al duidelijk dat een van beide teams uit de Benelux het onderspit zou delven.

Na een spannende strijd werd dat uiteindelijk Sector One. Na twee wedstrijden was de stand in balans en moest er een derde en beslissende partij aan te pas komen. In die strijd was Defusekids vrij dominant en had Sector One al snel geen zicht meer op kwalificatie. Defusekids won, trok met de 2-1 score de winst naar zich toe en maakt zich nu op voor het hoofdtoernooi.

Het hoofdtoernooi van de EU Masters bestaat nog uit zestien teams uit allerlei regio’s wereldwijd. Defusekids wordt nu via loting in een groep met drie andere teams geplaatst en strijdt dan om een plek bij de bovenste twee. Door twee keer tegen ieder team in de groep te spelen proberen de Nederlanders zich te plaatsen voor de knock-outfase.