De game NBA 2K20 is een uitkomst nu de coronacrisis ook de reguliere basketbalcompetitie in de Verenigde Staten plat heeft gelegd.
Volledig scherm
De game NBA 2K20 is een uitkomst nu de coronacrisis ook de reguliere basketbalcompetitie in de Verenigde Staten plat heeft gelegd. © 2K

Ook basketbalcompetitie NBA wordt tijdelijk vervangen door game

Sportcompetities worden hard getroffen door de coronacrisis. In Nederland gaat het bijna dagelijks over de voetbalcompetitie, maar in de Verenigde Staten is basketbal juist enorm populair. Nu de NBA, de grootste competitie daar, ook stil is komen te liggen heeft game-ontwikkelaar 2K het NBA 2K Players Tournament bedacht.

Zestien bekende basketbalspelers nemen het tegen elkaar op in de basketbalgame NBA 2K20 in een heuse competitie die zelfs op televisiezender ESPN wordt uitgezonden. Grote namen als Kevin Durant, Trae Young en Donovan Mitchell doen mee aan het toernooi. De hoofdprijs is een donatie van 100.000 dollar aan een goed doel naar keuze én de titel NBA 2K20 Players Champion.

Kwartfinales

Inmiddels zijn de eerste paar wedstrijden gespeeld en zijn er al een paar bekende namen uitgeschakeld. Kevin Durant, Donovan Mitchell en Hassan Whiteside strandden allemaal in de achtste finales. De kwartfinales staan in de nacht van woensdag 8 april op donderdag 9 april vanaf 01.00 uur op het programma. Dit is uiteraard het resultaat van het tijdsverschil tussen Nederland en de Verenigde Staten.