In de Party Royale-modus van Fortnite zijn wapens en materialen niet toegestaan en gaat het om plezier hebben met elkaar.
Volledig scherm
In de Party Royale-modus van Fortnite zijn wapens en materialen niet toegestaan en gaat het om plezier hebben met elkaar. © Epic Games

Optredens Steve Aoki, deadmau5 en Dillon Francis op minifestival in Fortnite

Gezien de maatregelen die deze coronacrisis genomen worden, lijken festivals voorlopig niet aan de orde te zijn. Fortnite biedt voor de thuiszittende muziekliefhebber vele alternatieven. Waar laatst Travis Scott nog een heus miniconcert gaf, is het dit weekend de beurt aan Steve Aoki, deadmau5 en Dillon Francis.

Zo’n twee weken nadat Travis Scott de show heeft gestolen door als reusachtige animatie rappend door de straten van Fortnite te banjeren, geven komend weekend drie dj’s een online festival in de game. Waar het in Fortnite normaal gesproken de bedoeling is om je tegenstanders het leven zuur te maken en neer te schieten, slaat ontwikkelaar Epic Games vooral tijdens de coronacrisis ook een andere weg in.

In de nacht van vrijdag 8 op zaterdag 9 mei is om 03.00 uur Nederlandse tijd het optreden van dj’s Steve Aoki, deadmau5 en Dillon Francis gratis te zien voor alle Fortnite-spelers. Het festival wordt gehouden in de speciale gamemodus Party Royale en heet toepasselijk genoeg ook Party Royale Premiere. In deze gamemodus zijn wapens en materialen niet toegestaan zodat iedereen ongestoord kan genieten van de show.

Voor wie liever niet tot diep in de nacht opblijft om het festival mee te pakken is er ook goed nieuws. De show wordt op zaterdag 9 mei om 20.00 uur Nederlandse tijd eenmalig herhaald.