Komende week vechten de 16 beste Rainbow Six-teams tijdens de Six Invitational om de wereldtitel in Canada.
Volledig scherm
Komende week vechten de 16 beste Rainbow Six-teams tijdens de Six Invitational om de wereldtitel in Canada. © Ubisoft

Regerend wereldkampioen Rainbow Six gematst met deelname WK 2020

Komende week nemen 16 teams het tegen elkaar op tijdens het wereldkampioenschap Rainbow Six: Siege in Canada. De prijzenpot is gevuld met 3 miljoen dollar. Regerend kampioen G2 Esports is met hun deelname flink door de organisatie gematst.

Regerend wereldkampioen G2 Esports heeft zich op zeer opmerkelijke wijze geplaatst voor het WK. Nadat het team iedere mogelijkheid tot kwalificeren verprutste kregen zij van organisatoren ESL en Ubisoft een uitnodiging om toch deel te nemen aan het toernooi.

Het is gebruikelijk dat er een team wordt uitgenodigd en volgens de Nederlandse Rainbow Six-commentator Stijn ‘Hap’ Hapers is het logisch dat de keuze op G2 is gevallen. „Afgelopen jaar hebben ze een goed jaar gehad, maar net naast alle kwalificaties gegrepen”, begint de ervaren commentator. „Ze zijn een paar keer tweede en derde geworden, dus dat was nét niet genoeg.”

Eerlijk is eerlijk

G2 Esports mag echter niet ontbreken op het wereldkampioenschap, begrijpt ook Hap: „Het is de wereldkampioen van 2018 én 2019, het is dus beter voor het verhaal dat zij er bij zijn. Bovendien hebben ze de meeste fans en zorgen ze voor de meeste kijkers. Het is alleen maar eerlijk dat ze hun titel mogen verdedigen in Canada.”

Van 7 tot en met 9 februari spelen de 16 teams verdeeld over vier poules eerst de groepsfase van het toernooi. De nummers 1 en 2 van iedere groep gaan door naar de play-offs. De uiteindelijke winnaar van de grote finale wordt op zondag 16 februari gekroond tot wereldkampioen en neemt 1 miljoen dollar mee naar huis.