Volledig scherm
In League of Legends seizoen 10 verandert de Infernal Dragon het speelveld op unieke wijze © Riot Games

Seizoen tien League of Legends dynamischer dan ooit

League of Legends is een van de meest gespeelde spellen ter wereld. Afgelopen oktober vierde de game zijn tienjarige bestaan en op 10 januari start het tiende competitieve seizoen. Het speelveld verandert dit seizoen ieder potje op een unieke manier en zorgt zo voor meer dynamiek.

Het verslaan van de verschillende dragons is altijd een belangrijk onderdeel geweest van League of Legends, maar in seizoen tien is de impact ervan nog groter. Wanneer de derde dragon is verslagen, verandert het speelveld (de map) op een unieke manier.

Iedere game een andere map

Er zijn vier soorten dragons die per game in willekeurige volgorde verschijnen. Iedere variant heeft een uniek effect op de map als de derde dragon wordt verslagen. De map verandert dus nog niet bij het verslaan van de eerste twee dragons, waardoor dit effect pas later in de game te zien is.

Waar de Infernal Dragon ervoor zorgt dat sommige muren verwoest worden, laat een Ocean Dragon juist extra bosjes op verschillende plekken in de jungle groeien om je in te verstoppen. De Mountain Dragon plaatst extra muren her en der in de jungle en een Cloud Dragon laat op sommige plekken de wind waaien waardoor je extra snelheid krijgt.

Iedere keer dat je dit seizoen League of Legends speelt, weet je hierdoor nooit van tevoren hoe de game precies verloopt en zul je moeten anticiperen op de verandering van het speelveld.

Nieuwe inkepingen toplane en botlane

Naast de dragons zijn er nog meer veranderingen doorgevoerd op het speelveld. Wat opvalt zijn de inkepingen die op toplane en botlane zijn toegevoegd. Deze kunnen je een tactisch voordeel opleveren, mits goed gebruikt.

Door het extra stukje terrein kun je de tegenstander afschudden of juist in de val laten lopen. Het biedt spelers meer mogelijkheden een aanval op te zetten en moet op deze manier ook voor meer dynamiek zorgen.

Revolutionaire nieuwe champion

Aphelios is de meest recent toegevoegde zogenoemde champion aan de game. Door zijn unieke speelstijl en vele mogelijkheden verandert zijn toevoeging de game ook flink. De champion beschikt over vijf verschillende wapens die automatisch wisselen als hij een wapen leeg schiet. Tot dat moment kan hij alleen handmatig wisselen tussen zijn eerste en tweede wapen.

De nieuwe champion heeft onder andere een long-range sniper, een wapen dat de tegenstander vertraagt en een wapen dat in een groter gebied schade doet. Met de verkeerde wapens een gevecht aangaan kan het verschil tussen winst en verlies betekenen.

Als tegenstander van Aphelios is het raadzaam om op zijn wapens te letten. Zo weet je wanneer je hem het beste kunt aanvallen of uit de weg moet gaan.

LEC en LCS starten later deze maand

De start van het nieuwe competitieve seizoen betekent ook dat de regionale competities wereldwijd weer van start gaan. Zo is de aftrap van de League of Legends European Championship (LEC) op vrijdag 24 januari en start de Amerikaanse variant (LCS) een dag later.

Dit zijn twee van de vele regio’s waarin over de hele wereld op professioneel niveau League of Legends wordt gespeeld. De beste teams per regio strijden aan het einde van het jaar tegen elkaar op het World Championship.

Het tiende competitieve seizoen van League of Legends begint op 10 januari. Een exact tijdstip is helaas niet bekend.