Volledig scherm
FIFA-speler Olle ‘Ollelito‘ Arbin (2e van rechts) van Team Gullit won gisteren in Atlanta het derde grote internationale toernooi van het seizoen, de FUT Champions Cup (FCC) III. Helemaal rechts zijn coach, Maarten Sonneveld. © Team Gullit

Speler Ollelito van Team Gullit wint groot FIFA-toernooi en 45.000 euro

FIFA-speler Ollelito heeft gisteren in Atlanta het derde grote internationale toernooi van het seizoen, de FUT Champions Cup (FCC) III, gewonnen. De 18-jarige speler van het FIFA-team van Ruud Gullit schreef geschiedenis door als eerste Zweed ooit het toernooi te winnen. Bovendien is het WK FIFA voor hem nu binnen handbereik.

Na een zinderende eindstrijd won de Zweedse jongeling met 4-3 over twee wedstrijden van Hamburger SV-speler Umut Gültekinde. Met de winst sleept Olle ‘Ollelito’ Arbin omgerekend ruim 45.000 euro en 2000 punten voor de wereldranglijst in de wacht.

Deze punten zijn nodig om plaatsing voor de FIFA eWorld Cup af te dwingen. Op dit WK FIFA strijden de beste spelers ter wereld om de belangrijkste FIFA-prijs van het jaar. Dankzij de winst afgelopen weekend is Olle nagenoeg zeker van deelname aan dit WK.

Zinderende penaltyserie

Het had weinig gescheeld of Ollelito had de finale helemaal niet gespeeld. In de halve finale van het Xbox-toernooi moest een penaltyserie tussen hem en voormalig FCC-winnaar Niklas ‘Nraseck’ Raseck de beslissing brengen. Olle miste de eerste twee strafschoppen en zag zijn tegenstander drie keer scoren, maar wist zich op miraculeuze wijze terug te vechten en uiteindelijk zelfs de penaltyreeks te winnen met 6-5.

Olle zei later tegen de Esports Club dat hij erg veel vertrouwen putte uit die gewonnen penaltyreeks: „Ik had daarna echt het gevoel dat het mijn dag ging worden. Mijn spel was goed, de aanvallen werden steeds creatiever en mentaal kreeg ik een enorme boost na die overwinning op Nraseck.”

Team Gullit

Bij de vorige editie van de FCC werd Olle al in de groepsfase uitgeschakeld. Team Gullit-coach Maarten Sonneveld licht toe dat er de afgelopen tijd hard is gewerkt: „De afgelopen twee jaar zijn wij, als Team Gullit, intensief met Olle bezig geweest om zijn spel te verbeteren. Dat hij het dan zo oppakt op zo’n groot podium, is prachtig om te zien. Dit voelt zo ongelofelijk lekker.”

Team Gullit begeleidt meerdere FIFA-spelers,zowel nationaal als internationaal, tijdens hun esports-carrière. Onder andere Dani Visser (kampioen eDivisie 2019) en Henrique Lempke (speler bij Benfica) vallen onder het Nederlandse management van oud-voetballer Ruud Gullit.