Het laatste weekend voor de grote finales van de LEC is aangebroken. Slechts drie van de vijf teams kunnen zich plaatsen voor de eindstrijd.
Volledig scherm
Het laatste weekend voor de grote finales van de LEC is aangebroken. Slechts drie van de vijf teams kunnen zich plaatsen voor de eindstrijd. © Riot Games

Teams strijden om finaleplaats in Europese League of Legends-competitie

Het is een cruciaal weekend voor vijf teams in de Europese League of Legends-competitie (LEC). Slechts drie van hen kunnen zich plaatsen voor de finales van het seizoen. Op 18 en 19 april maken deze drie teams uit wie zich deze editie tot kampioen mag kronen.

Vanavond staat de eerste partij op het programma in een weekend vol actie. Origen en Rogue nemen het tegen elkaar op voor een laatste kans op een plek in de finale. De verliezer van deze wedstrijd is namelijk direct uitgeschakeld. De winnaar is echter nog verre van zeker van een finaleplek.

Die winnaar neemt het namelijk komende zondag op tegen titelverdediger G2 Esports. De topfavoriet moet zich na de nederlaag tegen MAD Lions vorige week op tijd zien te herpakken om het kampioenschap te verdedigen. De verliezer van zondag is namelijk ook direct uitgeschakeld voor de titelrace.

Tussendoor maken Fnatic en MAD Lions op zaterdag uit wie het eerste team in de finale wordt. De winnaar van deze wedstrijd gaat namelijk direct door naar de eindstrijd op zondag 19 april. De verliezer plaatst zich voor de halve finale, die op 18 april wordt gespeeld. De tegenstander komt voort uit het eerder omschreven duel op zaterdag tussen G2 Esports en de winnaar van Origen tegen Rogue.

Vanavond begint de actie om 18.00 uur, op zaterdag en zondag starten de wedstrijden al om 17.00 uur. Alles is te volgen via onderstaand Twitch-kanaal.