Ubisoft organiseert in samenwerking met FACEIT de Rainbow Six Siege European Open Clash waar professionele en recreatieve spelers elkaar treffen.
Volledig scherm
Ubisoft organiseert in samenwerking met FACEIT de Rainbow Six Siege European Open Clash waar professionele en recreatieve spelers elkaar treffen. © Ubisoft

Ubisoft presenteert groot nieuw gametoernooi en doneert 50.000 euro aan goed doel

Gameontwikkelaar Ubisoft organiseert een nieuw toernooi voor de game Rainbow Six: Siege en doet hiermee ook direct een grote donatie aan een goed doel. De gloednieuwe Rainbow Six European Open Clash heeft een prijzenpot van 50.000 euro die volledig aan Artsen zonder Grenzen wordt gedoneerd.

In mei en juni nemen 16 teams het tegen elkaar op in de game Rainbow Six: Siege. Ubisoft presenteert in samenwerking met Faceit de Rainbow Six European Open Clash waar zowel professionele als recreatieve teams aan mee kunnen doen. Faceit is al sinds 2012 een van de meest toonaangevende organisaties binnen de esports-wereld als het gaat om het organiseren van toernooien.

Het toernooi start met twee Community Cups waar iedereen aan mee mag doen. Op 16/17 en 23/24 mei strijden de teams in deze toernooien om de bovenste drie plekken, zodat ze doorstromen naar het hoofdtoernooi. Daar treffen ze de tien professionele teams die in de aankomende Rainbow Six 2020 European League spelen.

Op 30, 31 mei en 6 juni strijden deze 16 teams om een plek in de finales die op 7 juni worden gespeeld. Deze vier dagen zijn alle wedstrijden te volgen via Twitch, waar kijkers ook de mogelijkheid hebben om een donatie te doen aan Artsen zonder Grenzen, bovenop de 50.000 euro die sowieso al wordt gedoneerd. Het kijken van de stream kan bovendien gratis beloningen opleveren in het spel.

Bekijk hieronder onze meest bekeken video's op het gebied van esports: