Vorig jaar waren Activision en Blizzard ‘gewoon’ aanwezig op gamebeurs E3. Nu deze is afgelast wijken de uitgevers uit naar een online gamefestival dat Summer Game Fest heet.
Volledig scherm
Vorig jaar waren Activision en Blizzard ‘gewoon’ aanwezig op gamebeurs E3. Nu deze is afgelast wijken de uitgevers uit naar een online gamefestival dat Summer Game Fest heet. © EPA

Vier maanden online gamefestival om gemis van E3 en Gamescom te verzachten

Het Summer Game Fest is aangekondigd. Een online game-festival dat vier maanden duurt en de afgelastingen van grote gamebeurzen als de E3 en Gamescom zo goed mogelijk moet verzachten. De grote fysieke evenementen gaan dit jaar niet door vanwege de coronacrisis.

Prominent game-journalist Geoff Keighley, die onder andere ook The Game Awards organiseert, kondigde afgelopen weekend het Summer Game Fest aan. Het grootschalige online gaming-evenement duurt maar liefst vier maanden en start in mei. Tot en met augustus werken 16 uitgevers mee door ieder een eigen digitaal evenement te organiseren. De planning is nog niet bekend, maar het is wel mogelijk om je in te schrijven via de website om updates per e-mail te ontvangen.

2K, Activision, Blizzard, Electronic Arts, Mircosoft, Riot Games en Valve vormen slechts een greep uit de uitgevers die deelnemen aan het evenement. Van laatstgenoemde is al wel bekend wanneer zij hun evenement organiseren. Het Steam Game Festival: Summer Edition was namelijk al eerder aangekondigd en vindt plaats van 9 tot 14 juni.

De verwachting is dat uitgevers tijdens het Summer Game Fest de grote aankondigingen doen die ze normaal gesproken op gamebeurzen zoals E3 en Gamescom zouden doen. In de trailer wordt verder ook nadrukkelijk verwezen naar ‘speelbare content’ en ‘in-game evenementen’.