Wouter Sleijffers wil zich in 2021 met het Britse Excel Esports kwalificeren voor WK League of Legends.
Volledig scherm
Wouter Sleijffers wil zich in 2021 met het Britse Excel Esports kwalificeren voor WK League of Legends. © Excel Esports

Wouter Sleijffers: In 2021 willen wij ons kwalificeren voor het WK League of Legends

Wouter Sleijffers is sinds kort de nieuwe CEO van Excel Esports en werkte eerder vier jaar in die positie bij esports-team Fnatic. De 43-jarige Nederlander is helder over zijn ambities: „In 2021 willen wij ons kwalificeren voor het WK League of Legends.”

Excel Esports is een Britse esports-organisatie die in 2014 is opgericht. Ze zijn met League of Legends actief is in de LEC, het hoogste niveau in Europa. Eerder deze maand werd bekend dat Nederlander Wouter Sleijffers de nieuwe CEO van Excel Esports is.

Hoe word je als Nederlander opeens CEO van Excel Esports?

„Ik ben vier jaar CEO bij Fnatic geweest en toen ik daar vertrok heb ik goed nagedacht wat ik wilde. Uiteindelijk besloot ik dat ik in de esports-wereld wilde blijven. Na een periode van adviserende rollen binnen verschillende bedrijven benaderde Excel Esports mij voor de functie van CEO en besloot ik die uitdaging aan te gaan.”

Wat is die uitdaging precies?

„Het League of Legends-team van Excel deed in 2019 niet mee om de prijzen en daar willen we de komende jaren verandering in brengen. Het eerste doel is om ons dit jaar te plaatsen voor de regionale finales van de LEC en in 2021 willen we ons kwalificeren voor Worlds, het WK League of Legends.”

Quote

Je hoeft geen extreem goede gamer te zijn om esports te ervaren

Wouter Sleijffers

Je had voor Fnatic helemaal geen esports-achtergrond. Hoe was het om deze wereld te betreden?

„Het viel me enorm mee. Ik was een van de eerste mensen in deze positie die geen speler is geweest en zonder ervaring in de industrie. Dat was uniek. Toen ik voor het eerst een League of Legends-evenement bijwoonde in de Wembley Arena in London, voelde ik direct wat iedereen zo aantrok aan esports. De passie van al die mensen in dat stadion voel je gewoon zodra je naar binnen loopt. Je hoeft geen extreem goede gamer te zijn om esports te kijken en te ervaren.”

Nederland is relatief klein in esports, maar je hebt zelf al best veel bereikt. Hoe kijk je daar tegenaan?

„Nationaliteiten maken niks uit in deze industrie. Je hebt mensen van allerlei soorten, maten en afkomsten. Vooral in Londen is het een grote smeltkroes van nationaliteiten. Ik denk wel dat de Nederlandse mentaliteit me iets geholpen heeft, maar uiteindelijk hadden ze net zo goed voor iemand anders kunnen kiezen.”