Bekende YouTubers als OMGitsTiesto, Ronald en Paraduze doen mee aan de Fortnite-toernooien waar Make-A-Wish-kinderen voorrang voor krijgen.
Volledig scherm
Bekende YouTubers als OMGitsTiesto, Ronald en Paraduze doen mee aan de Fortnite-toernooien waar Make-A-Wish-kinderen voorrang voor krijgen. © ANP

Youtubers spelen elke vrijdag Fortnite met kinderen van Make-A-Wish in coronacrisis

Vanaf 27 maart vindt iedere vrijdag, tenminste zolang de strenge coronamaatregelen gelden, het online Fortnite-toernooi #Thuiswedstrijd plaats. Wenskinderen kunnen zich aanmelden om hun grote droom in vervulling te laten gaan: samen spelen met bekende youtubers. 

Influencer agency 4All Levels, die de toernooien organiseert, legt uit hoe het initiatief tot stand is gekomen: ,,Wij doen altijd veel wensvervullingen voor Make-A-Wish en op dit moment kunnen die niet doorgaan. We hopen op deze manier toch digitaal de wensen van deze kids in vervulling te laten gaan, door ze nu online de mogelijkheid te geven om samen met onze creators Fortnite te spelen.”

Dankzij dit toernooi komt de grote droom om eens samen met een bekende gamer te spelen voor veel kinderen toch nog uit. ,,Wij vinden dat we nú iets digitaal moeten doen voor Make-A-Wish en hebben in samenwerking met Logitech G de Fortnite #ThuisWedstrijd bedacht’’, aldus 4All Levels. Onder andere OMGitsTiesto, Ronald en Paraduze doen mee aan de toernooien waar Make-A-Wish-kinderen voorrang voor krijgen. Daarnaast kunnen fans van de influencers zich ook aanmelden via de Discord-server van 4All Levels.

Het toernooi wordt iedere vrijdag van 14.00 tot 16.00 georganiseerd totdat de strikte maatregelen in verband met de coronacrisis worden opgeheven.  Wellicht komen er de komende weken meer toernooien bij en doen er steeds meer influencers mee. Alle actie is via YouTube en Twitch te volgen.