• Weer Weer Weer de komende dagen
  • TV-Gids TV-Gids TV-Gids
  • Digitale Krant Digitale Krant
  • shop Shop Shop
  • Adverteren
  • Klantenservice
  • Familieberichten
AD logo
AD logo
Regio
  • Nieuws
  • Regio
  • Sport
  • Show
  • Play
  • Podcast
  • Puzzel
    • Alle artikelen
    • Binnenland
    • Buitenland
    • Politiek
    • Economie
    • Bizar
    • Wetenschap
    • Reizen
    • Opinie
    • Wijzig
    • Alle artikelen
    • Nederlands voetbal
    • Buitenlands voetbal
    • Formule 1
    • Wielrennen
    • Darts
    • Vechtsport
    • Tennis
    • Andere sporten
    • WK voetbal
    • Offside
    • Transfer talk
    • Schaatsen
    • Alle artikelen
    • Sterren
    • Film
    • Muziek
    • Showbytes
    • Royalty
    • Cultuur
    • TV & Radio
    • Musical & Theater
    • Series
    • Adverteren
    • Digitale krant
    • Webwinkel
    • Klantenservice
    • Familieberichten
  • Weer Weer
  • TV-Gids TV-Gids
  • Digitale Krant
  • shop Shop
Abonneren
Inloggen
  • Wijzig
  • Hoeksche Waard
  • Net Binnen
  • 112 nieuws
  • Uit-tips
  • Eten en drinken
  • Regiosport
  1. Het eten bij Diepnoord is een smaakexplosie, en ook de rest verbaast
    gouden pollepel

    Het eten bij Diepnoord is een smaakexplo­sie, en ook de rest verbaast

    Diepnoord past perfect in deze tijd. Origineel eten met lokale producten en swinging vibes met vinyl. Hier wil je eten, hier wil je zijn.
    25 januari
  2. Het ruikt en smaakt als vlees, maar dit patatje zuurvlees van Vera komt uit de 3D-printer
    PREMIUM
    met video
    20

    Het ruikt en smaakt als vlees, maar dit patatje zuurvlees van Vera komt uit de 3D-prin­ter

    Een frietje met wat? Zuurvlees uit de 3D-printer? Jazeker, Rotterdam heeft er sinds vandaag een bijzonder patatje mèt bij. De klassieke combinatie met zuurvlees, maar dan ‘koe-loos’. Bij de Frietboutique, de bedenker, is deze vegan en prijswinnende snack vanaf nu verkrijgbaar.
    21 januari
  3. Fijn ‘ge-dined’ aan de Spuihaven in Dordrecht: ‘We krijgen de vrijheid om hier wat moois neer te zetten’
    OVER DE TONG

    Fijn ‘ge-di­ned’ aan de Spuihaven in Dordrecht: ‘We krijgen de vrijheid om hier wat moois neer te zet­ten’

    Net niet in de loop, maar wel in hartje Dordt: fine dining restaurant Aan de Spuihaven. De naam laat wat betreft de locatie niet veel te raden over… maar door het restaurant zelf laten we ons graag verrassen. ,,We werken toe naar een hoger niveau.’’
    18 januari
  4. De lekkerste pasta komt gewoon uit de polder: Gabriella wint prijs met familierecept

    De lekkerste pasta komt gewoon uit de polder: Gabriella wint prijs met familiere­cept

    De Italiaanse chef-kok Gabriella Ficarelli (33) van restaurant Divina Cucina in Oud-Beijerland heeft het allereerste NK Lekkerste Pasta gewonnen. De vierkoppige jury op de Horecava was razend enthousiast over haar ‘Orecchiette Mia’. Een traditioneel recept van haar overgrootmoeder uit Puglia die haar kookkunsten én de Hoeksche Waard als culinaire hotspot landelijk veel lof oplevert.
    17 januari
  5. Een knoeperd van een malse zeebaars, maar van het Verre Oosten In den Boekenkast blijft weinig over
    PREMIUM
    gouden pollepel

    Een knoeperd van een malse zeebaars, maar van het Verre Oosten In den Boekenkast blijft weinig over

    In den Boekenkast is een levendige plek waar de Capellenaren zich thuis voelen. Een saloonachtig sfeertje met jazzy tonen, maar eten en bediening kunnen op sommige punten echt beter.
    11 januari
  1. ‘Vooraf je vliegticket betalen is normaal. Maar als restaurant een aanbetaling vragen zou niet gastvrij zijn’
    PREMIUM

    ‘Vooraf je vliegtic­ket betalen is normaal. Maar als restaurant een aanbeta­ling vragen zou niet gastvrij zijn’

    WILLEMSTAD/ROOSENDAAL/BERGEN OP ZOOM - Iets wat in de Randstad al langer gewoon is, waait langzaam over naar West-Brabant. Steeds meer restaurants vragen deze Kerst om een aanbetaling tijdens het reserveren of denken erover om dit te gaan doen.
    24 december
  2. Kakelverse falafel en goede koffie: Mosqat is nieuw in het centrum
    indebuurt

    Kakelverse falafel en goede koffie: Mosqat is nieuw in het centrum

    Er zit een nieuwe hotspot op de Van Oldenbarneveltstraat 156A: Mosqat. Bij binnenkomst wordt je aandacht direct getrokken naar het raam in de vloer, waardoor je kunt spieken in de keuken beneden. Daar zijn twee dames druk in de weer met verse falafel en huisgemaakte pitabroodjes.
    27 december
  3. Ganzen: plaagdier of prima alternatief voor de kerstkalkoen? ‘Mooier vlees kun je niet krijgen’
    PREMIUM

    Ganzen: plaagdier of prima alterna­tief voor de kerstkal­koen? ‘Mooier vlees kun je niet krijgen’

    Bij Villa Augustus in Dordrecht stonden ze afgelopen herfst al op de kaart: Hoeksche ganzen. En zelfs televisiekok Jamie Oliver promoot de dieren als prima alternatief voor de kerstkalkoen. Kunnen lokale boeren en jagers misschien nog een centje verdienen aan wat zij eerder als plaagdieren zagen?
    22 december

Net binnen

  1. 08:00 Kloetinge is Kloetinge niet in de schaduw van de Kuip
  2. 07:42 Optreden metalband Deströyer 666 gecanceld na commotie rondom fascistische en racistische uitingen
  3. 07:02 Zo moet het Rotterdamse nachtleven weer bruisend worden: ‘Meer ruimte voor horeca’
  4. 07:02 Fitness-apparatuur in de dorpen en meer taken voor clubs, dit zijn de sportplannen van de Hoeksche Waard
  5. 06:58 Klachten over MerwedeLingeLijn buitelen over elkaar ‘geen stewards meer 's avonds, dat voelt onveilig’
Bekijk alle artikelen
  1. Natuurwijn en Aziatische happen: voor deze bar wil je naar de Afrikaanderwijk
    indebuurt

    Natuurwijn en Aziatische happen: voor deze bar wil je naar de Afrikaan­der­wijk

    Een glas natuurwijn drinken aan de bar, Aziatische hapjes delen met je tafelgenoot en spelletjes spelen met je date: het kan allemaal bij Café Prêt à Boire. Voor deze fijne zaak in de Afrikaanderwijk fiets je met alle liefde de brug over.
    22 december
  2. Na de dood van zijn vader gooide Rens zijn leven om, nu rijdt hij in oliebollen-tuktuk: ‘Het idee slaat aan’
    PREMIUM

    Na de dood van zijn vader gooide Rens zijn leven om, nu rijdt hij in oliebollen-tuktuk: ‘Het idee slaat aan’

    Het zal je maar gebeuren. Dat je opeens onwijs trek hebt in een oliebol, maar waar haal je zo'n smaakvolle eindejaarssnack zo snel vandaan? Dan is het hopen op het snorrende geluid van de knaloranje oliebollen-tuktuk uit Kralingseveer, bestierd en bestuurd door Chanine (26) en Rens Regoort (35). Want die schotelen zo'n lekkernij aan huis voor.
    17 december
  3. Het nieuwe Square '47 aan het Schouwburgplein is luxe, knus en lekker
    indebuurt

    Het nieuwe Square '47 aan het Schouwburg­plein is luxe, knus en lekker

    De feestdagen zijn alvast begonnen in het centrum van Rotterdam, want aan het Schouwburgplein zijn de deuren geopend van Square ’47. Wij van indebuurt zijn natuurlijk de beroerdste niet, en gingen langs voor een luxe middag vol champagne, kreeft en een XL Ferrero Rocher-dessert.
    20 december
  4. Balistreri opende in 1972 als eerste Italiaan in Dordt een pizzeria: ‘Mensen wisten niet eens wat pizza was’
    PREMIUM

    Balistreri opende in 1972 als eerste Italiaan in Dordt een pizzeria: ‘Mensen wisten niet eens wat pizza was’

    Giovanni Battista Balistreri was de eerste Italiaan die een pizzeria opende in Dordrecht. Hij overleed zelf in 1989, maar zijn zaak aan de Voorstraat-West zit er nog altijd. Zijn dochter Rosa (57) en haar zoon Sonny (31) houden de pizzeria draaiende. Op 15 december bestond de tent precies een halve eeuw. ,,Mensen wisten destijds niet eens wat een pizza was.’’
    15 december
  5. Leerlingen van deze school krijgen kookles: dan krijgen ze in elk geval wekelijks één warme maaltijd
    PREMIUM
    Koken & Eten
    2

    Leerlingen van deze school krijgen kookles: dan krijgen ze in elk geval wekelijks één warme maaltijd

    Ze leren voor automonteur of zonnepaneleninstallateur, maar de studenten van Albeda krijgen nu ook kookles. Zo zorgt de Rotterdamse mbo ervoor dat zij in ieder geval een keer in de week een warme maaltijd hebben. De armoede onder mbo’ers is groot door de inflatie en energiecrisis.
    15 december
  1. Dit prima eetcafé is een soort mancave, Oostenrijkse Stube en bruine kroeg in één
    PREMIUM
    gouden pollepel

    Dit prima eetcafé is een soort mancave, Oostenrijk­se Stube en bruine kroeg in één

    Eetcafé De Zevende Hemel in Oud-Beijerland is een kruising tussen een Oostenrijkse Stube en een bruine kroeg. Je eet er goed uitgevoerde basics in een vrolijke sfeer op zolder.
    7 december
  2. Visgraten, botten of dat laatste slokje koffie: Michka gooit nooit kliekjes weg
    PREMIUM

    Visgraten, botten of dat laatste slokje koffie: Michka gooit nooit kliekjes weg

    Koken volgens circulaire principes: lokaal, met zo min mogelijk verspilling en niet zelden met groenten in de hoofdrol. Voor Michka Chel van Kookstudio Hoeksche Waard is het de normaalste zaak van de wereld. Aan kliekjes doet zij niet. Ook niet tijdens de feestdagen.
    7 december
  3. Nieuwe Aldi in winkelcentrum Bieshof deelt bij opening biertafels en tegoedbonnen uit

    Nieuwe Aldi in winkelcen­trum Bieshof deelt bij opening biertafels en tegoedbon­nen uit

    Supermarktketen Aldi deelt volgende week woensdag bij de opening van de vestiging in winkelcentrum Bieshof prijzen uit aan klanten. De eerste vierhonderd klanten krijgen bij aankoop van minimaal 20 euro aan boodschappen een tas met volgens de Aldi ‘gegarandeerd een aantrekkelijke prijs’.
    7 december
  4. Een kopje koffie maken dat duurzaam, betaalbaar én lekker is onmogelijk? Niet als het aan Pelican Rouge ligt
    PREMIUM

    Een kopje koffie maken dat duurzaam, betaalbaar én lekker is onmogelijk? Niet als het aan Pelican Rouge ligt

    De Dordtse koffiebranders van Pelican Rouge maken vanaf deze week alleen nog maar duurzame koffie. Maar wat is dat eigenlijk? Het blijkt het gevolg van veel inspanningen en veranderingen. ,,Ook in de toekomst wil iedereen een goede en betaalbare kop koffie kunnen drinken.’’
    4 december

Gouden Pollepel Rotterdam

Het eten bij Diepnoord is een smaakexplosie, en ook de rest verbaast
gouden pollepel

Het eten bij Diepnoord is een smaakexplo­sie, en ook de rest verbaast

25 januari
  1. De sfeer bij Hkiki is leuk en de mezze fantastisch, maar de bediening heeft weinig kennis over de gerechten
    GOUDEN POLLEPEL

    De sfeer bij Hkiki is leuk en de mezze fantas­tisch, maar de bediening heeft weinig kennis over de gerechten

    18 januari

  2. Tussenstand Gouden Pollepel Rotterdam en omstreken

    Tussen­stand Gouden Pollepel Rotterdam en omstreken

    26 augustus

  3. Een knoeperd van een malse zeebaars, maar van het Verre Oosten In den Boekenkast blijft weinig over
    PREMIUM
    gouden pollepel

    Een knoeperd van een malse zeebaars, maar van het Verre Oosten In den Boekenkast blijft weinig over

    11 januari

  4. Poffertjes, vegan kroketten en hamburgers: diep verscholen in het bos zit een fijn restaurant
    PREMIUM
    GOUDEN POLLEPEL

    Poffertjes, vegan kroketten en hamburgers: diep verscholen in het bos zit een fijn restaurant

    4 januari

  5. Borrel Bar Bites is levendig en leuk, het eten kan hier en daar een tikkeltje beter
    PREMIUM
    gouden pollepel

    Borrel Bar Bites is levendig en leuk, het eten kan hier en daar een tikkeltje beter

    28 december

Alle artikelen
  1. Bij Vis op de Dijk hebben ze hét horeca-oog: de bediening weet waar ze het over heeft
    PREMIUM
    gouden pollepel

    Bij Vis op de Dijk hebben ze hét horeca-oog: de bediening weet waar ze het over heeft

    Hans en Linda Kloeg van Vis op de Dijk in Rotterdam gaven het stokje over aan zoon Tim. Hij zet het restaurant in Kralingen in de beste tradities voort. Verse vis zonder poeha. En je zit er gezellig in een vissers-ambiance.
    2 december
  2. Klaar met een patatje met? Dit restaurant specialiseert zich in loaded fries; chili cheese, rendang of tempeh
    PREMIUM

    Klaar met een patatje met? Dit restaurant speciali­seert zich in loaded fries; chili cheese, rendang of tempeh

    Een patatje mayo is zó 1968, zó 1975, 1982, 1996, 2007 én 2021. Dat kan onderhand best een tandje creatiever. Vandaar dat ‘loaded fries’, frieten die onder van alles worden bedolven behalve de overbekende sauzen, aan een opmars bezig zijn. In de Voorstraat opent vrijdag Bijzonder Frietwerk, dat deze rijkbedekte patat desgewenst serveert met een cocktail.
    1 december
  3. De Dinner Train breidt netwerk uit: ‘Elk treinstel heeft een eigen keukentje met kookplaat en bar’
    PREMIUM
    Koken & Eten

    De Dinner Train breidt netwerk uit: ‘Elk treinstel heeft een eigen keukentje met kookplaat en bar’

    Instappen maar! Smulpapen kunnen binnenkort op station Dordrecht inchecken voor een etentje op een bijzondere plek: de trein. Het is voor het eerst dat het rijdende restaurant vertrekt vanuit de stad. ,,Veel mensen weten niet eens dat eten in een trein vroeger heel gewoon was.’’
    25 november
  1. Mantelzorgers in het zonnetje gezet met stroopwafels die over de datum zijn: ‘Geef dan helemaal niks!’
    PREMIUM

    Mantelzor­gers in het zonnetje gezet met stroopwa­fels die over de datum zijn: ‘Geef dan helemaal niks!’

    Een stroopwafel waarvan de houdbaarheidsdatum is verstreken. Ellen van Agteren uit Oud-Beijerland is niet te spreken over het cadeautje dat zij van de gemeente kreeg omdat ze voor iemand zorgt. Onder mantelzorgers op het hele eiland klinkt gemor over het dit jaar wel héél karige pluimpje.
    17 november
  2. Bekende Oud-Beijerlandse bakkerij Voordijk nu hofleverancier

    Bekende Oud-Beijerland­se bakkerij Voordijk nu hofleveran­cier

    Feest in Oud-Beijerland! De bekende brood- en banketwinkel Voordijk aan de Molendijk mag zich sinds donderdag ‘koninklijke hofleverancier’ noemen.
    10 november
  3. De Hema is na brand nu weer helemaal af, mét hip vernieuwd restaurant
    PREMIUM

    De Hema is na brand nu weer helemaal af, mét hip vernieuwd restaurant

    De Hema in Oud-Beijerland, daar was toch iets mee? Ja zeker, in juni werd het pand getroffen door een brand. Twee maanden later ging het warenhuis alweer open en vanaf woensdag kunnen klanten ook weer een hapje en drankje doen in het totaal vernieuwde restaurant.
    19 oktober
  4. Hoe Hoeksche peren de bevolking van Sri-Lanka aan een dak boven hun hoofd helpen
    PREMIUM

    Hoe Hoeksche peren de bevolking van Sri-Lanka aan een dak boven hun hoofd helpen

    Je zou het misschien vergeten door alle sores in Europa, maar ook in Sri-Lanka rommelt het. Het Aziatische land verkeert al enkele maanden in een diepe politieke en economische crisis. Dat weerhoudt Henk Snijders uit Zuid-Beijerland er niet van om zijn levenswerk, het bouwen van goede huizen op het eiland, voort te zetten. Door de verkoop van zelf geplukte peren bijvoorbeeld.
    14 oktober

AD Webwinkel

  1. WEEKDEAL: 2-pack smart wifi tussenstekker met energiemonitor

    WEEKDEAL: 2-pack smart wifi tussenstekker met energiemonitor

    Van €59,98 voor €45,00
  2. Musical De Tocht

    Musical De Tocht

    Voor €39,50
  3. De Nationale GezondheidsBeurs

    De Nationale GezondheidsBeurs

    Van €20,00 voor €10,00
  4. Rustgevend Dagje Wellness

    Rustgevend Dagje Wellness

    Voor €19,95
  5. Cheflix - Het populaire video kookboek

    Cheflix - Het populaire video kookboek

    Van €71,88 voor €40,00
Bezoek de webwinkel
  1. Dordtse Villa Augustus weet wel raad met overschot aan Hoeksche ganzen: ‘Rosé gebraden op het bordje’

    Dordtse Villa Augustus weet wel raad met overschot aan Hoeksche ganzen: ‘Rosé gebraden op het bordje’

    Zin in een stukje gans van eigen bodem? Je vindt ze, rosé gebraden, terug op de nieuwe herfst- en winterkaart bij Villa Augustus in Dordrecht. Geschoten in de Hoeksche Waard, dus wel even opletten op het mogelijk nog aanwezige kogeltje.
    11 oktober
  2. Rot eten eng? Welnee! ‘Bij fermenteren geef je producten juist een upgrade’
    PREMIUM
    met recept

    Rot eten eng? Welnee! ‘Bij fermente­ren geef je producten juist een upgrade’

    Fermenteren is relevanter dan ooit. In strijd tegen de hoge inflatie en de energiecrisis biedt deze techniek, het gecontroleerd laten rotten van eten, uitkomst. Eng? Welnee!, stelt de fermentatiekoningin van Nederland, de Rotterdamse Sanne Zwart (45).
    8 oktober

Meest gelezen

  1. De Puttershoekse Marcia IJdo-Reintjes is 'the one': zij knuffelt Robbie Williams tijdens zijn eerste concert in de Ziggo Dome in Amsterdam.
    Play
    MET VIDEO

    Puttershoekse Marcia is ‘the one’ voor Robbie Williams

  2. 5G is de nieuwe standaard voor mobiel dataverkeer en is in theorie 100 keer sneller dan diens voorganger, 4G.

    Zorgen om gezondheidsschade door antennemasten: 'Norm wordt ruimschoots overschreden’

  3. Een fitness gelegenheid in de open lucht naast woonwijk de Grienden in Puttershoek. Wat wethouder Paul Boogaard betreft ‘een voorbeeld voor meer dorpskernen’.

    Fitness-apparatuur in de dorpen en meer taken voor clubs, dit zijn de sportplannen van de Hoeksche Waard

  4. Martin Verdoold, voorzitter van biljartvereniging De Posthoorn.

    Martin speelt in een band en rijdt motor, maar de biljartvereniging is de liefde van zijn leven

  5. Een kind krijgt het HPV-vaccin toegediend.

    GGD start vaccinaties om kans op kanker te verkleinen

Meest gedeeld

  1. De Puttershoekse Marcia IJdo-Reintjes is 'the one': zij knuffelt Robbie Williams tijdens zijn eerste concert in de Ziggo Dome in Amsterdam.
    Play
    MET VIDEO

    Puttershoekse Marcia is ‘the one’ voor Robbie Williams

  2. Een fitness gelegenheid in de open lucht naast woonwijk de Grienden in Puttershoek. Wat wethouder Paul Boogaard betreft ‘een voorbeeld voor meer dorpskernen’.

    Fitness-apparatuur in de dorpen en meer taken voor clubs, dit zijn de sportplannen van de Hoeksche Waard

  3. 5G is de nieuwe standaard voor mobiel dataverkeer en is in theorie 100 keer sneller dan diens voorganger, 4G.

    Zorgen om gezondheidsschade door antennemasten: 'Norm wordt ruimschoots overschreden’

  4. Martin Verdoold, voorzitter van biljartvereniging De Posthoorn.

    Martin speelt in een band en rijdt motor, maar de biljartvereniging is de liefde van zijn leven

  5. Een bosje bloemen van de burgemeester is wel het minste wat je kunt krijgen als je, zoals Gerda Meijer uit Piershil, de leeftijd van 101 jaar hebt bereikt.

    Tot haar eigen verbazing werd Gerda Meijer ineens 101: ‘Zo oud is nog niemand in mijn familie geworden’

In herinnering

  1. Mevr. N. Hoogmoed
    Mevr. N. Hoogmoed 30-01-2023
  2. Cornelis  Gustav  Zwiep
    Cornelis Gustav Zwiep 18-01-2023 Rotterdam
  3. Francina  Jeltje van der Mee-Souhoka
    Francina Jeltje van der Mee-Souhoka 02-01-2023 Rotterdam
  4. Cornelis  van Teylingen
    Cornelis van Teylingen 05-11-2022 Boskoop
  5. Jacob van den Broek
    Jacob van den Broek 04-08-2022 Parklaan 21, 3253 CA Ouddorp
Alle herinneringen
AD logo
Wil je elke dag de Dagelijkse nieuwsupdate nieuwsbrief van AD ontvangen via e-mail?
  • Twitter
  • Facebook Facebook
  • Instagram
Quote

Wij zijn altijd op zoek naar het laatste nieuws.

Tip de redactie Pijlen»

Apps

  • Android Playstore
  • Apple Appstore

Algemeen

  • Colofon
  • Auteursrecht
  • Abonnementsvoorwaarden
  • Gebruiksvoorwaarden
  • Privacy statement
  • Cookie statement
  • Vacatures

Service

  • Klantenservice
  • Krant niet bezorgd?
  • Mijn account
  • Vakantieservice
  • Adverteren
  • Losse verkoop

Meer AD

  • Abonnee worden
  • Digitale krant
  • Nieuwsbrieven
  • Webwinkel
  • Kortingscodes
  • RSS
    • Colofon
    • Auteursrecht
    • Abonnementsvoorwaarden
    • Gebruiksvoorwaarden
    • Privacy statement
    • Cookie statement
    • Vacatures
    • Klantenservice
    • Krant niet bezorgd?
    • Mijn account
    • Vakantieservice
    • Adverteren
    • Losse verkoop
    • Abonnee worden
    • Digitale krant
    • Nieuwsbrieven
    • Webwinkel
    • Kortingscodes
    • RSS
    • Twitter
    • Facebook Facebook
    • Instagram

    Volg ons ook op

    • Android Playstore
    • Apple Appstore

    Apps

  • AD logo
  • BD logo
  • ED logo
  • Tubantia logo
  • BN DeStem logo
  • PZC logo
  • De Stentor logo
  • De Gelderlander logo
  • ADR Nieuwsmedia logo
ADR Nieuwsmedia logo
DPG Media logo
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden