ETTEN-LEUR. Foto Pix4Profs/Jan Stads
De Etten-Leurse hardloopster Silvia Verhoeven loopt met enige regelmaat ultra's tot wel 100 kilometer en behaalt daarbij vaak prachtige resultaten.
Volledig scherm
PREMIUM
ETTEN-LEUR. Foto Pix4Profs/Jan Stads De Etten-Leurse hardloopster Silvia Verhoeven loopt met enige regelmaat ultra's tot wel 100 kilometer en behaalt daarbij vaak prachtige resultaten. © Pix4Profs/Jan Stads

100 kilometer hardlopen, daar kun je best aan wennen: ‘Die dip komt altijd’

ETTEN-LEUR - Het is niet dat het geen pijn meer doet, als je eenmaal een paar keer 100 kilometer hebt hardgelopen. Maar toch kun je tot op bepaalde hoogte aan zulke extreme sportprestaties wennen, zegt de Etten-Leurse Silvia Verhoeven (56).

Verhoeven legde de 100 kilometer meer dan eens in minder dan 10 uur af en is Nederlands recordhoudster in haar leeftijdscategorie. Ze was in 2018 deel van het Nederlandse team bij het WK over de 100 kilometer in Kroatië. 

Duizelingwekkende prestaties, die nog ongelooflijker worden als je weet dat Verhoeven sinds een jaar of zes hardloopt met een pacemaker en haar sportcarrière begon met zes thuiswonende kinderen. Ze traint nu vijf of zes keer per week en loopt zo wekelijks ongeveer 100 kilometer.

  1. Stormloop op boekenpakketjes: bibliotheek zet actie met gratis boeken op pauze

    Stormloop op boekenpak­ket­jes: biblio­theek zet actie met gratis boeken op pauze

    ETTEN-LEUR - ‘Misschien kunnen we op deze manier veertig, vijftig gezinnen aan boeken helpen, in een tijd zonder bieb.’ Dat is wat Willeke Rosdorff van Nieuwe Nobelaer dacht, toen de bibliotheek een actie bedacht om gratis boeken uit te delen in coronatijd. Maar de belangstelling voor de actie bleek vele malen groter dan verwacht: inmiddels hebben zich zo’n 570 mensen gemeld voor een boekenpakket.