foto ter illustratie
Volledig scherm
PREMIUM
foto ter illustratie © ad100

Afvalellende in Etten-Leur: wel een kliko, geen sleutel om hem open te maken

ETTEN-LEUR - De bewoners van de Albatros-flat in Etten-Leur kregen in januari wel een gft-kliko voor hun complex, maar geen sleutel om het slot op die container te openen. Toen ze die twee weken later alsnog kregen en hun afval weg konden brengen, bleek de afvaldienst geen sleutel te hebben om de container te legen.

Uiteindelijk waren de gft-kliko’s bij het complex nóg niet geleegd, dik een maand nadat Etten-Leur overschakelde op een nieuw systeem voor afvalinzameling. 

Gehannes met sleutels

Een lid van de bewonerscommissie van Albatros, dat aan de gelijknamige straat in Etten-Leur ligt, weet er alles van. De stoom kwam vrijdagochtend bijna uit zijn oren, toen hij in de krant las dat de afvalproblemen bij flats in de gemeente waren opgelost. Want de nieuwe gft-kliko’s voor zijn flat stroomden deze week bijna over, door het gehannes met de sleutels.

  1. Stormloop op boekenpakketjes: bibliotheek zet actie met gratis boeken op pauze

    Stormloop op boekenpak­ket­jes: biblio­theek zet actie met gratis boeken op pauze

    ETTEN-LEUR - ‘Misschien kunnen we op deze manier veertig, vijftig gezinnen aan boeken helpen, in een tijd zonder bieb.’ Dat is wat Willeke Rosdorff van Nieuwe Nobelaer dacht, toen de bibliotheek een actie bedacht om gratis boeken uit te delen in coronatijd. Maar de belangstelling voor de actie bleek vele malen groter dan verwacht: inmiddels hebben zich zo’n 570 mensen gemeld voor een boekenpakket.