Medewerkers van transportbedrijf BAS uit Etten-Leur die het nu even wat minder druk hebben, gaan zich inzetten voor goede doelen.
Volledig scherm
Medewerkers van transportbedrijf BAS uit Etten-Leur die het nu even wat minder druk hebben, gaan zich inzetten voor goede doelen. © Pix4Profs/Marcel Otterspeer

BAS Group: Minder werk? Doe iets nuttigs!

ETTEN-LEUR - Van de nood een deugd maken noemen ze dat: omdat er minder werk is je personeel bloemen laten uitdelen en de Voedselbank helpen. Bij het logistieke bedrijf BAS Group B.V. uit Etten-Leur doen ze het. 

Donderdag gaan twee directeuren helpen bij de Voedselbank in Etten-Leur en vrijdag gaan er 22 man in Midden- en West-Brabant op pad om bloemen van de Sierteeltbranche bij  de bejaardenhuizen van zorginstelling Thebe te krijgen. 

Het bedrijf houdt zich aanbevolen voor andere goede doelen en acties heeft zich daartoe intussen ook aangemeld bij het WMO-loket van de gemeente Etten-Leur.

Even wat minder orders te verwerken

,,Onze chauffeurs rijden gewoon omdat het transport van goederen als cruciaal is aangemerkt, maar ons kantoorpersoneel heeft het nu wat rustiger", zegt manager Ton van de Donk. 

,,Door de lockdowns hebben we minder orders te verwerken en daardoor is de werklast wat minder", zegt manage Ton van de Donk. ,,Waarom zouden we die tijd niet besteden om iets goed te doen voor anderen?”

Kantoor van Thebe in Tilburg.
Volledig scherm
Kantoor van Thebe in Tilburg. © Joris Buijs / PVE

Het balletje werd vorige week opgegooid door CEO Lorenzo Bas en via toevallige contacten met de Voedselbank en zorginstelling Thebe, dienden de eerste goede doelen zich aan. 

Thebe heeft 6.500 cliënten in Midden- en West-Brabant en die krijgen binnen de landelijke actie van Ali B., ANBO en de Sierteeltbranche evenzoveel boeketten. 

Logistieke puzzel: 6.500 boeketten naar 106 teams

,,Die gaan wij vrijdagochtend naar 106 teams van Thebe brengen en die medewerkers zorgen dan dat de bloemen bij de mensen komen", zegt Van de Donk. ,,Nog een leuke logistieke puzzel om dat vrijdag met 22 mensen van ons zo snel mogelijk geregeld te krijgen."

,,We beginnen in Etten-Leur en van hieruit gaan we verder naar Zundert, Baarle-Nassau tot aan Den Bosch en Eindhoven toe. Inmiddels hebben we ook support van andere bedrijven zoals Mercedes Breda die een busje ter beschikking stelt.”

Archieffoto van de Voedselbank in Etten-Leur
Volledig scherm
Archieffoto van de Voedselbank in Etten-Leur © Ramon Mangold/ Het Fotoburo
  1. ‘Heerlijk, het hooi is binnen’
    Boerenpraat

    ‘Heerlijk, het hooi is binnen’

    Nadat de eerste snede binnen is - dit is het eerste gras dat geoogst wordt in het voorjaar, vaak ook het beste gras - maak ik me op voor het winnen van hooi uit het natuurgebied. In dit gebied, grenzend aan de boerderij, wordt niet bemest en geen gebruikgemaakt van gewasbestrijdingsmiddelen. Extensief, ecologisch beheer, zoals dat heet. In verband met probleemonkruid, zoals ridderzuring en akkerdistel, mag ik er eerder maaien, zodat dit onkruid zich niet kan vermeerderen. Zo krijgen de planten geen kans om zaad te vormen.