Volledig scherm
© Thinkstock

Bierbrouwwedstrijd bij derde editie Etten-Leurs bierfestival Cheers

ETTEN-LEUR - De kaartverkoop voor de derde editie van het bierfestival Cheers is gestart. Een nieuw onderdeel van het Etten-Leurse festival is een bierbrouwwedstrijd voor hobby-brouwers.

,,Alle thuisbrouwers uit de omgeving kunnen zich aanmelden om mee te doen”, zegt Sven de Wit van het biergilde Cheers To New Beers. Het biergilde organiseert het evenement samen met Wim Roeloffs van Café Zaal Roeloffs. ,,De winnaar krijgt de kans om zijn of haar bier het jaar erop professioneel te laten brouwen en te presenteren op ons festival.”

Kleur, smaak en geur

Deelnemers kunnen meedoen aan drie categorieën: Blond (tot 7% alcohol), IPA (tot 8%), en Zware Jongens (vanaf 8%). De bieren worden beoordeeld op visuele aspecten zoals de kleur, helderheid en schuimkraag. Ook worden ze beoordeeld op smaak en op geur- en smaakassociaties. 

Quote

De winnaar krijgt de kans om zijn of haar bier het jaar erop professio­neel te laten brouwen en te presente­ren op ons festival

Sven de Wit, Biergilde Cheers To New Beers

Per categorie worden de dranken beoordeeld door een jury bestaande uit bierliefhebbers, -brouwers en een gediplomeerd bierkenner.

Fill Kollins

De wedstrijd is een onderdeel van het festival dat dit jaar op 5 oktober plaatsvindt. De opzet is, behalve de brouwwedstrijd, hetzelfde als andere jaren. In Café Zaal Roeloffs aan het Van Bergenplein presenteren zeven brouwerijen van 14.00 tot 22.00 uur diverse biersoorten. Er is live muziek van onder andere artiest Fill Koffins.

Quote

Vorig jaar waren er zo’n vierhon­derd bezoekers, ik hoop dat we dat aantal dit jaar weer gaan halen.

Sven de Wit, Biergilde Cheers To New Beers

Groepen

,,Vorig jaar waren er zo’n vierhonderd bezoekers”, zegt De Wit. ,,Ik hoop dat we dat aantal dit jaar weer gaan halen. Er hebben zich inmiddels al een paar groepen van tien tot dertig personen ingeschreven, dus het gaat de goede kant op.”

Een earlybird-ticket kost 12,50 euro en is tot 21 september te koop bij Café Zaal Roeloffs, Gall & Gall Janssen en bij de leden van het biergilde Cheers To New Beers.