foto ter illustratie
Volledig scherm
foto ter illustratie © anp

Bouw nieuwe tennishal Trivium op schema

ETTEN-LEUR - De aanleg van de nieuwe tennishal aan het Trivium in Etten-Leur ligt nog steeds op schema. Volgens ontwikkelaar Hans Remie ligt de fundering er intussen in en wordt maandag over een week gestart met de staalconstructie. 

,,Het loopt gestaag verder”, zo laat Remie vrijdagmiddag weten. ,,De streefdatum van 1 september staat nog steeds. Het wordt kort dag, maar dan hoop ik echt open te kunnen gaan.” 

Last van perikelen rondom het coronavirus heeft de bouw nog niet:,,Tot nu toe hebben we er geen last van. Het zou natuurlijk kunnen dat een bedrijf waarmee we samenwerken te maken krijgt met zieke medewerkers, dat weet je nooit. Maar tot zover gaat het goed.”

Uniek dak

De hal krijgt een volgens Remie uniek systeem van een dak dat geopend kan worden. Hij noemt het ORS-ZUIT, wat staat voor Open Roof Systems, Zeer Uniek In Tennis. ,,Je ziet het bij de heel grote stadions, zoals Wimbledon en op de andere grand slam toernooien, dat er een dak is dat open kan”, weet Remie. 

,,In mijn systeem met kunststof platen kan het dak per baan open. Dat zie je wereldwijd nergens anders in de tenniswereld. Uiteraard is dit systeem duurder dan een normaal dak, maar daar staat iets tegenover. Je hebt nu buitenbanen die je het hele jaar door kunt gebruiken, dus je complex is veel beter te exploiteren.” 

Quote

Het dak is transpa­rant, dus heb je nauwelijks lampen nodig

Volgens de bedenker kunnen de dakpanelen in een minuut of vier open en dicht: ,,We hebben op een andere plek al een proefopstelling gemaakt en het werkt fantastisch. Daarnaast is deze hal door mijn systeem veel duurzamer. In een normale, dichte hal moet je altijd met kunstlicht werken. Hier bestaat het dak uit transparante kunststof panelen, dus je hebt nauwelijks lampen nodig. En zodra het weer het toelaat doe je het dak open”, zegt Remie. 

De tennisbanen krijgen een ondergrond van hardcourt.

  1. Stormloop op boekenpakketjes: bibliotheek zet actie met gratis boeken op pauze

    Stormloop op boekenpak­ket­jes: biblio­theek zet actie met gratis boeken op pauze

    ETTEN-LEUR - ‘Misschien kunnen we op deze manier veertig, vijftig gezinnen aan boeken helpen, in een tijd zonder bieb.’ Dat is wat Willeke Rosdorff van Nieuwe Nobelaer dacht, toen de bibliotheek een actie bedacht om gratis boeken uit te delen in coronatijd. Maar de belangstelling voor de actie bleek vele malen groter dan verwacht: inmiddels hebben zich zo’n 570 mensen gemeld voor een boekenpakket.