Jens Walvoort uit Etten-Leur was 4 toen hij op de motor klom. Inmiddels is hij 16 en bedrijft hij de motorsport op hoog niveau. Het was erg schrikken voor zijn omgeving toen hij afgelopen zaterdag tijdens een training zwaar ten val kwam. Jens brak beide  bovenbenen. Hij maakt het inmiddels goed en heeft zelfs al weer gestaan. Jens, zegt Marc, is een ‘coole’ jongen. Over drie maanden hoopt zijn zoon ook weer op de motor te zitten.
Volledig scherm
PREMIUM
Jens Walvoort uit Etten-Leur was 4 toen hij op de motor klom. Inmiddels is hij 16 en bedrijft hij de motorsport op hoog niveau. Het was erg schrikken voor zijn omgeving toen hij afgelopen zaterdag tijdens een training zwaar ten val kwam. Jens brak beide bovenbenen. Hij maakt het inmiddels goed en heeft zelfs al weer gestaan. Jens, zegt Marc, is een ‘coole’ jongen. Over drie maanden hoopt zijn zoon ook weer op de motor te zitten. © Huub Munsters

Coureur Jens (16) uit Etten-Leur breekt twee benen bij motorongeluk

ETTEN-LEUR - Dat was schrikken, afgelopen zaterdag. Jens Walvoort (16) uit Etten-Leur sloeg over de kop met zijn motor en klapte - vermoedelijk - zo hard tegen het stuur dat hij beide bovenbenen brak. Maar het komt goed, weet hij zeker. ,,Het is een coole jongen", volgens zijn vader Marc. ,,Ook nu!”

Jens koos zaterdag, zoals dat in vaktermen heet, voor een spoor met top in de bult, waardoor hij op hoge snelheid voorover van de motor werd gegooid. Tijdens de val brak hij beide bovenbenen.